KATAKLYSM: “Unconquered”

ALBUM

Είδος: Melodic Death metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Από τις πιο τίμιες μπάντες του μελωδικού death metal που ουδέποτε έλαβε την αναγνώριση που της άξιζε. Η αναφορά για τους Καναδούς Kataklysm οι οποίοι έχοντας μια τακτική δισκογραφική πορεία, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά “Unconquered”, δυο χρόνια μετά το τουλάχιστον αμφιλεγόμενο “Medidations” το οποίο ήταν μια από τις λίγες μέτριες στιγμές στην καριέρα τους που μετράει ήδη δυο δεκαετίες ζωής.

Άλλαξαν τα πράγματα στην πορεία; Ευθαρσώς ναι. Οι Kataklysm ακούγονται πιο σαφείς από κάθε άλλη φορά, απείρως πιο εύληπτοι και άμεσοι και πλήρως δηλωτικοί σε σχέση με τις επιρροές τους. Οι οποίες είναι ευρύτατες εγκολπώνοντας όλη την ευρωπαϊκή (κυρίως) σχολή αλλά αφομοιώνονται μαεστρικά από τους Καναδούς, έχοντας σαν συνέπεια ένα άκουσμα με ισχυρή προσωπική ταυτότητα.

Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά από τον Jean-François Dagenais, συμπαγέστατο ρυθμικό υπόβαθρο και πολύ καλά growls από τον Maurizio Iacono ο οποίος υποστηρίζεται από έναν διαυγέστατο και πολύ heavy ήχο που αγγίζει το τέλειο. Εκτελεστικώς δηλαδή δεν υπάρχει η παραμικρή αδυναμία.

Αλλά και συνθετικά τα πράγματα κυλούν πάρα πολύ καλά. Εξαιρετικά τα “Cut Me Down” στο οποίο συμμετέχει και ο Tuomas Saukkonen των Wolfheart και “Underneath The Scars”, πολύ καλό το “Stitches” που θα μπορούσαν να το έχουν γράψει οι μεσαίοι In Flames και το “Defiant” με το δυναμικό μπάσιμό του, στακάτο riff-ολογικό ύφος στο “Focused To Destroy You”, το “The Way Back Home” με το καλό ρεφρέν του το οποίο είναι και η πιο heavy metal στιγμή του album, το “Icarus Falling” που ίσως και να δείχνει την επιρροή από τους θεούς Heaven Shall Burn και κλείσιμο με το πολύ καλό, σχεδόν doom / death στο ύφος των Paradise Lost και των πολύ πρόσφατων At The Gates “When It’s Over”.

To “Unconquered” είναι σίγουρα καλύτερο από τον προκάτοχό του και περιέχει καλά κομμάτια που θα συγκινήσουν κάθε φίλο του ιδιώματος. Οι Kataklysm αποδεικνύουν ότι βρίσκονται στο peak της ωριμότητάς τους και χρησιμοποίησαν όλη τους την εμπειρία, ενδυνάμωσαν την τραγουδοποιΐα τους και καταθέτουν ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο μελωδικής αλλά όχι γλυκανάλατης ακραίας μουσικής. Αξίζουν ασυζητητί τις αυτιές σας.

Facebook: https://www.facebook.com/kataklysm
Official website: https://www.kataklysm.ca/

510

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.