JONAS LINDBERG & THE OTHER SIDE : “Miles from Nowhere”

ALBUM

Είδος : Progressive Rock
Εταιρεία : InsideOut Music
Hμερομηνία κυκλ. : 18 Φεβρουαρίου 2022

Η νέα δισκογραφική προσθήκη στον κατάλογο του σχήματος Jonas Lindberg & the Other Side είναι ενα οργανικό, ας πούμε συμφωνικό progressive rock album, που μεταξύ άλλων, περιέχει και μια ενδιαφέρουσα 25λεπτη σουίτα απο 5 μέρη. Η μπάντα η οποία σχηματίστηκε το 2012, τιμάει τον καθιερωμένο μοντέρνο prog ήχο, που συγγενεύει με αυτόν των Leprous, Amorphis, και άλλων ονομάτων του χώρου. Εμφανής είναι και η επιρροή απο folk αλλα και progressive rock απο την χρυσή δεκαετία του 70.

Παρα την προσπάθεια, ο δίσκος είναι ενα προβλέψιμο πάντρεμα των αγαπημένων τους καλλιτεχνών, και δεν έχει δική του ταυτότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι κακό, αφού οι συνθέσεις είναι αρκετά τίμιες.
Η εισαγωγή του “Summer Queen” είναι μια αναγέννηση αυτής του “Shine On You Crazy Diamond”, σαν reboot ταινιας της Disney ενα πραμα, και γενικώς βλέπουμε ιδιαίτερα αυτη τη symphonic πλευρά των Pink Floyd σε αυτό το album. Επίσης οι Dream Theater κάλεσαν και θέλουν τον Jordan Rudess τους πισω!

Ας αναφέρουμε όμως τα θετικά.
Ένα σημαντικό δυνατό στοιχείο είναι αυτό της αρμονίας. Υπάρχουν μερικοί guest μουσικοί σε αυτό το άλμπουμ, μεταξύ αυτών, μια θεατρική γυναικεία φωνή που πρωταγωνιστεί όπου βρίσκεται.
Οι μπασογραμμες είναι αρκετά συμπαθητικές, κυρίως επειδή ακούγονται πολύ δυνατα και καθαρά συνήθως. Φυσικά αυτό είναι απλά ένα μικρό κομμάτι της εξαιρετικής υπερπαραγωγής.

Σε τελική ανάλυση, θα δανειστώ τα λόγια της μητέρας του Forrest Gump, το “Miles from Nowhere” είναι σαν ένα κουτί από σοκολατάκια… ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει. Ή μάλλον ξέρεις, επειδή έχεις ακούσει Devin Townsend.
Αν ήμουν παραγωγός anime και χρειαζόμουν ένα soundtrack γεμάτο ενέργεια καί ποικιλία, θα επικοινωνούσα με τον Jonas και την παρέα του, αν φυσικά ο Devin δεν απαντούσε πρώτος.

Official Site : https://www.lindbergmusic.com/
Facebook : https://www.facebook.com/jonaslindbergotherside/
Bandcamp : https://jonaslindbergtheotherside.bandcamp.com/

520

Avatar photo
About Πασχάλης Γιαμαλής 32 Articles
Περιγράφοντας τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο, ο παραπάνω αμφιταλαντεύεται μεταξύ διατήρησης του comfort zone του και εξερεύνησης νέων μουσικών ειδών και περιόδων. Μερικά από τα άλμπουμ - τοτέμ του ειναι τα Blood Mountain, Origin Of Symmetry, Pet Sounds, Astral Weeks, Still Life και In Rainbows. Περίπου θρησκευόμενος, καθώς προσεύχεται στον Stanley Kubrick.