JO BELOW: “No Control”

ALBUM

Είδος: Modern classic rock
Δισκογραφική: Inverse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Απριλίου 2021

Οι Jo Bellow είναι ένα Φινλανδικό rock σχήμα, οι οποίοι έπειτα από το ντεμπούτο EP τους το Σπτέμβρη του 2020 (“By the Rules”), έρχονται μ’ ένα δεύτερο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υπό τον τίτλο “No Control”, το οποίο κυκλοφορεί περί τα μέσα Απριλίου και παρουσιάζεται ως το πουλέν της Inverse Records στο συγκεκριμένο ιδίωμα. Δημιουργήθηκαν το 2017 από τα “συντρίμμια” άλλων pop–rock σχημάτων, με κεντρική μορφή τη frontwoman Johanna Kari, με την εξαιρετική φωνή της, αλλά και την στιχουργική της ικανότητα.

Το “No Control” είναι μια καλή/προσεγμένη παραγωγή αποτελούμενη από πέντε ευχάριστα τραγουδάκια σε «κλισέ» pop-rock μοτίβα διανθισμένα με hard rock στοιχεία. Συμπαθητικά riff-άκια, συμπαθητικά solos, συμπαθητικές ενορχηστρώσεις, συμπαθητικά στιχάκια. Όλα συμπαθητικά, αλλά μέχρι εκεί.

Το «νεύρο», το «γκάζι», η δυναμική, πνίγονται σε pop χαριτωμενιές, σε τετριμμένες ρίμες και «φθαρμένη» στιχουργική θεματολογία που έκανε πάταγο προ 20ετίας, όμως πλέον θεωρείται ξεπερασμένη ακόμα και για το νεανικό/εφηβικό κοινό, που «δεν δίνει δεκάρα» για τη ρομαντική βαμπιρο- κουλτούρα τύπου Twilight.

Θεωρώ ότι η Avril Lavigne θα ήταν πολύ περήφανη για τα τέκνα της, αλλά δε θα τολμούσε να τους επιλέξει ως support, λόγω της χαρακτηριστικής ομοιότητάς τους μαζί της σε πλείστα σημεία. Για όσους είναι θιασώτες της συγκεκριμένης σκηνής, θα σύστηνα την πλέον hard rock στιγμή τους “Ms Death” και το πιο pop-rock “Another Dimension”.

Όπως καταλάβατε, επ’ ουδενί δε με συγκίνησε η συγκεκριμένη δουλειά, αντιθέτως στοιβάζεται άνετα στο σωρό με τις πιο αδιάφορες για το 2021. Περί ορέξεως βέβαια, λόγος ουδείς…

Facebook: http://facebook.com/jobelowband
Website: http://jobelow.com
Twitter: http://twitter.com/jobelowband
Instagram: http://instagram.com/jobelowband
Bandcamp: https://jobelow.bandcamp.com

1094

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.