JANE DOE: “Random Acts of Kindness”

ALBUM

Είδος: Alternative/Indie rock
Δισκογραφική: Made of Stone Recordings
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 21 Ιουλίου 2021

Όχι δεν θα μιλήσουμε για το προ 20ετίας metal/hardcore αριστούργημα των Βοστονέζων Converge, ούτε για κάποιο πρόσωπο αγνώστου ταυτότητας που μπορεί και να έχει υποστεί εκούσια απόκρυψη στοιχείων. Οι δικοί μας Jane Doe έχουν γεωγραφικό στίγμα προερχόμενο από την συμπρωτεύουσα και διαθέτουν ταυτότητα, και μουσική αλλά και πραγματική.

Το τριχωτό μα πάντα φιλικό μαμούθ της Made of Stone, αυτή τη φορά ντύνεται με το εναλλακτικό του indie/electro κοστούμι και μας προσκαλεί για μία ηλεκτρικά φορτισμένη βραδυνή μπαρότσαρκα για οινοποσία, χαλαρές συζητήσεις και πιθανόν λίγο χορό υπό τους ήχους του “Random Act of Kindness”.

Πέμπτος δίσκος παρακαλώ για τους Θεσσαλονικείς και όσοι δεν γνωρίζατε ή αδιαφορούσατε για την ύπαρξή τους, σπεύσατε για ταχύρυθμα μαθήματα-ακροάσεις του μουσικού καταλόγου της μπάντας, για να υποδεχτείτε όπως αρμόζει το νέο καλλιτεχνικό πόνημά τους. Η μπάντα παρατηρεί, αφουγκράζεται, οσφρίζεται, γεύεται και κινούμενη σε μία κατάσταση συναισθησίας συλλέγει ερεθίσματα μετουσιώνοντάς τα στις εννέα συνθέσεις του άλμπουμ.

Η μουσική του δίσκου ξεχειλίζει από συναίσθημα, καθότι οι συνθέσεις εκπέμπουν ερωτισμό, μια γλυκιά μελαγχολία και μία δόση dark-ίλας που δεν σε απομακρύνει, τουναντίον σε ελκύει ώστε να έρθεις πιο κοντά και να γίνεις αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής τους. Τα καρντάσια συνεχίζουν τη μουσική κληρονομιά των επίσης δικών μας Raining Pleasure με τον ήχο τους να είναι «μυροβλητός» και τις μελωδίες να αναβλύζουν κάτι από την μαγεία του Reflections (με τους New York Rock & Roll Ensemble) του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, που διασκεύασαν με απόλυτη επιτυχία οι προαναφερθέντες.

Ο δίσκος προσφέρει απλόχερα ένα πεδίο για πειραματισμό και αναζήτηση, χωρίς να υπόκειται σε νόρμες, καθώς αποφεύγει την πεπατημένη και χιλιοακουσμένη διαδρομή. Η ατμόσφαιρα του δίσκου σαν σκέπη απλώνεται και φιλοξενεί από τους Electric Litany, Gravitysays..i, ΚΡΑΑΚ, μέχρι και Purresence, Joy Division, Moby, Placebo και U2 σε μία καλλιτεχνική σύμπραξη «να την πιείς στο ποτήρι μονορούφι» και να χορέψεις εν μέσω ζάλης λίγο πριν πέσεις σε μία ατέρμονη λούπα αναπολήσεων, παίζοντας παιχνίδια με το μυαλό σου.

The new (indie) dawn fades..? Όχι όσο συγκροτήματα σαν τους Jane Doe συνεχίζουν να μας προκαλούν ρίγη συγκίνησης και ανατριχίλες ενθουσιασμού με τη μουσική τους, καθώς ατενίζουμε το μέλλον το δικό μας και της μουσικής με αισιοδοξία.

Facebook: https://www.facebook.com/TheJaneDoeBand
Bandcamp: https://madeofstonerecordings.bandcamp.com/album/jane-doe-random-acts-of-kindness

1074

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 251 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...