JADED STAR: “Realign”

ALBUM

Είδος: Heavy/Power Metal
Δισκογραφική: Noble Demons
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2020

Οι Jaded Star είναι το αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής ένωσης του πρώην drummer των Iced Earth, Raphael Saini και μιας από τις πιο γνωστές γυναικείες φωνές της Ελληνικής σκηνής, της Maxi Nil. Το 2015 κυκλοφόρησαν το “Memories from the Future”, που πήρε καλές κριτικές και έδωσε τη δυνατότητα στη μπάντα να μoιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Moonspell, Epica, Xandria και Draconian. Πέντε χρόνια μετά, χωρίς τον Raphael Saini αλλά με νέο line-up, οι Jaded Star κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους, “Realign”.

Ο νέος δίσκος των Jaded Star είναι κoντά στον ήχο του πρώτου album, με τη διαφορά ότι έχουν προστεθεί αρκετά μοντέρνα στοιχεία, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν συγκροτήματα όπως οι Amaranthe, χωρίς όμως τις ενοχλητικές pop μελωδίες που “ευνουχίζουν” το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε τα riffs που έχει δημιουργήσει ο Dane Constantine είναι αρκετά “αιχμηρά” και υπάρχουν περιπτώσεις που οι κιθάρες είναι full γκρουβάτες, ενώ οι John Dres και Jim Rouvell στο μπάσο και τα τύμπανα αντίστοιχα, δημιουργούν ένα αρκετά “στιβαρό” rhythm section. Αρκετά καλά τα πάει και ο Angelos Vafiadis στα πλήκτρα, ο οποίος δεν το παρακάνει με τη χρήση τους και συμβάλει στη δημιουργία, αναλόγως του τραγουδιού, της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

Η Maxi Nil, πλέον αρκετά έμπειρη, κερδίζει με ευκολία τις εντυπώσεις με την χαρακτηριστική της φωνή, είτε τραγουδάει σε ένα “βαρύ” κομμάτι είτε σε μία παθιασμένη μπαλάντα. Το album ξεκινάει δυνατά με τραγούδια όπως το “Female Fronted” και το “σκοτεινό” “Breathing Fire”, ενώ την εξαιρετική τριάδα συμπληρώνει το μελαγχολικό “A Pain All Mine”. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κομμάτια είναι καλοπαιγμένα, αλλά σου δίνουν λίγο την αίσθηση ότι κάπου τα έχεις ξανακούσει. Από άλλο level είναι το “Higher Than Love”, το τελευταίο τραγούδι του “Realign”, που είναι από τα κομμάτια που μεγαλώνουν μέσα σου και είναι σίγουρο ότι θα είναι από τα highlights της μπάντας στις live εμφανίσεις τους.

Νομίζω ότι το “Realign” επανασυστήνει τους Jaded Star στο ευρύτερο μεταλλικό κοινό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι προφανές ότι θα ευχαριστήσει τους οπαδούς τους και αν καταφέρουν να έχουν δισκογραφική συνέπεια, θα μεγαλώσει και άλλο το fan base τους. Το “Realign” αποτελεί μία καλή περίπτωση μοντέρνου metal.

Facebook: https://www.facebook.com/jadedstarofficial

648

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.