JACART: Κυκλοφορούν το πρώτο τους lyric video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Jacart κυκλοφορούν το παρθενικό τους τραγούδι με τίτλο “Θέλω να ταξιδέψω” από τον επερχόμενο δίσκο τους με τίτλο “Σταγόνες της Βροχής” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021.

Οι Jacart σχηματίστηκαν το 2019 στην πόλη των Ιωαννίνων μεταξύ δύο φίλων, από την Κατερίνα και τον James, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 κατά τη διαδικασία παραγωγής του debut Album τους προστέθηκε στα κρουστά ο Νικόδημος.

Σε μία δύσκολη εποχή όπως αυτή του 2020, βρέθηκε μια καλή ευκαιρία να ζωντανέψουν και να ηχογραφηθούν τραγούδια που για χρόνια ήταν σκονισμένα σε ένα συρτάρι. Μια συνεργασία φίλων, ένα project ηχογραφημένο στο σαλόνι ενός σπιτιού, με διάθεση μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας και συναισθημάτων μέσα από νότες, loops, ρυθμούς και μελωδικούς σκοπούς από την ελληνική παράδοση μέχρι το ροκ.

Το τραγούδι «Θέλω να Ταξιδέψω» είναι μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και σύγχρονη διασκευή σε ένα από τα λίγα Παραδοσιακά τραγούδια του Πηλίου. Η επιλογή του τραγουδιού δεν είναι τυχαία, αφού το Νότιο Πήλιο είναι ο τόπος καταγωγής του γνωστού κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη και μέλος των jacart Δημήτρη Μπασδάνη (γνωστός και ως James Basdanis). Κατά τα λεγόμενα του στόχος του είναι να βρει μία φόρμουλα να διασώσει και να “ξανα συστήσει” με μια σύγχρονη ματιά και μουσική φρεσκάδα αυτά τα λιγοστά τραγούδια του τόπου του. Το “Θέλω να ταξιδέψω” ίσως να προμηνύει την αρχή αυτού του ταξιδιού!

Θέλω να ταξιδέψω, Θέλω να ταξιδέψω

Θέλω να ταξιδέψω στην Αίγυπτο να πάω

Να φέρω το πουλί μου, να φέρω το πουλί μου

Να φέρω το πουλί μου, πού ‘ναι στην ξενιτιά

Έλα πουλί μου έλα, να τα μιλήσουμε

γιατί είδα στο όνειρό μου πως θα χωρίσουμε.

Πουλί μου αγαπημένο μα πώς τα πίστεψες

της γειτονιάς τα λόγια και μ’ απαρνήθηκες

Πολύ με βασανίζεις, μα τι μπορώ να πω

Όλα τα υποφέρω, γιατί σε αγαπώ

Στίχοι / Μουσική: Παραδοσιακό Πηλίου

Διασκευή: Δημήτρης ‘James’ Μπασδάνης

Ηχογράφηση / Επεξεργασία / Ενορχήστρωση: James Μπασδάνης

Μίξη / Mastering: Κώστας Μπασδάνης

οι Jacart:

Φωνή – Κατερίνα Βασιλείου

Κιθάρα / Loops – Δημήτρης ‘James’ Μπασδάνης

Κρουστά – Νικόδημος Παπουτσής

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο σαλόνι του σπιτιού του James. Κατά τη διαδικασία ηχογράφηση των κρουστών βοήθησε ο Μιχάλης Καρπουζίδης. Πολλές ευχαριστίες στον Κώστα Μπασδάνη για την τελική μίξη των τραγουδιών του άλμπουμ.

Facebook: https://www.facebook.com/jacartband

Ακούστε το τραγούδι στο Youtube σε ένα Lyric Video:

200