IT’SALIE: “Lilith”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα αρκετά καλό debut από τους Ιταλούς It’sAlie οι οποίοι κινούνται στο χώρο του hard rock, καθαρά αμερικανικής κοπής και θα έλεγα ότι είναι το ευρωπαϊκό alter ego των Halestorm της Lzzy Hale.

Η σύγκριση με τους Αμερικανούς stars (τουλάχιστον στο είδος τους απολαμβάνουν αρκετή δημοτικότητα) δεν είναι αυθαίρετη και θα έλεγα ότι οι It’sAlie τους κοιτούν στα μάτια. Έχουν καλά τραγούδια, άψογη παραγωγή από τον γερόλυκο Mat Sinner, ικανοποιητική εκτελεστική δεινότητα και πάνω απ’ όλα η Giorgia Colleluori έχει εξαιρετική φωνή. Δυνατό λαρύγγι, θηλυκή αγριάδα και είναι και εφάμιλλα κορίτσαρος (οκ, αυτό είναι credit ως προς το image και ατού για τον πρόστυχο γράφοντα).

Κιθαριστικώς και ρυθμικώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερες καινοτομίες και ως προς τις επιρροές της η μπάντα ακολουθεί τα “κεφάτα” hard rock σχήματα που έδρασαν όλη την δεκαετία του ’80, όπως οι Tesla, οι Cinderella, οι Guns ‘n’ Roses και γενικά όλο αυτό το συνάφι. Εντούτοις ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τα solos του Raffaello Indri τα οποία έχουν μια Norum-ική χροιά και στηρίζονται σε πολύ όμορφες μελωδίες.

Τα κομμάτια είναι γενικώς αρκετά καλά όλα τους, είτε φουριόζικα, είτε mid tempo και πολλές φορές εμπεριέχουν heavy ψήγματα με ωραίους ρυθμούς (όπως π.χ. στα “Fire”, “Ghost”). Από εκεί και πέρα πολύ καλά τα “Hurt”, “Wind”, το ομότιτλο “Lilith” ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ποιοτικά σκαμπανεβάσματα στα υπόλοιπα κομμάτια.

Συμπερασματικά θα έλεγα ότι το “Lilith” είναι μια εξαιρετική εκκίνηση. Κέφι, ζωντάνια, ενθουσιασμός και επαγγελματικότατη παρουσίαση. Μια πολύ καλή επιλογή της ανερχόμενης εταιρείας που στήριξε την προσπάθεια των Ιταλών. Οι hard rock fans ας το ακούσουν χωρίς προκατάληψη, πιστεύω ότι θα ενθουσιαστούν αν και πιστεύω πως ακόμη και “βαμμένοι” heavy metallers θα βρουν στοιχεία που θα τους συγκινήσουν. Προσωπικά το βρήκα πάρα πολύ καλό για ένα είδος που δεν πεθαίνει όσο και να θέλουν πολλοί να το “σκοτώσουν”. Ειδικά για τους σύγχρονους καιρούς, μια νοσταλγική rock ‘n’ roll dream ενόραση.

Facebook: https://www.facebook.com/itsalieband/

724

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.