ISOLERT: “World In Ruins”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Nihilistische KlangKunst Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2020

Καθυστερημένο ελαφρώς review (απολογούμαι παίδες, φόρτος εργασίας) αλλά απαραίτητο να γίνει γιατί θα ήταν εγκληματικό να αγνοήσουμε την επιστροφή στην δισκογραφία των Βολιωτών μαέστρων της μισανθρωπίλας.

4 χρόνια μετά το προηγούμενο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, τα μέλη των Isolert μόνο ανενεργά δεν κάτσανε αφού μας βομβάρδισαν με μπαράζ black metal από τα alter-ego τους, τους Sorgelig και Leeches (μεταξύ άλλων) αλλά προφανώς αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για επιστροφή στα βασικά (θάνατος στα αφεντικά).

Αυτό που κάνει πρώτα εντύπωση στο “World In Ruins” (πέρα από τον προφητικό τίτλο) είναι το πώς έρχεται να συμπληρώσει τις προαναφερθείσες μπάντες με τον δικό του τρόπο, αντικαθιστώντας την lo-fi οργή και βρωμιά με πιο γυαλισμένο και μελωδικό στυγνό μηδενισμό. Σκανδιναβικών κυρίως επιρροών κιθαριστικά, το άλμπουμ παρόλα αυτά σε ατμόσφαιρα έχει λιγότερα κοινά με την Gorgoroth-ίλα που συνηθίσαμε αλλά πατάει στα χωράφια γκρουπ όπως οι Uada, μόνο που κατ’ εμέ το κάνει πιο επιτυχημένα, προσγειωμένα και χωρίς τον γνωστό faux διανοουμενισμό που μαστίζει το υποείδος. Χωρίς να λείπουν βέβαια τα πιο δυναμικά σημεία, το αντίθετο θα έλεγα, αυτό που μένει μετά την ακρόαση είναι μια ύπουλή μελαγχολία, όχι από αυτές τις ρομαντικές του δάσους αλλά η σάπια που νιώθεις όταν βλέπεις από το αστικό παράθυρο σου τον αρουραίο να μπαινοβγαίνει στον υπόνομο. Ξέρω, σαν περιγραφή δεν σας λέει πολλά, αλλά όταν το ακούσετε θα καταλάβετε.

Ακόμα μια λοιπόν κυκλοφορία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πρόσφατες δουλειές από μπάντες που δεν μοιάζουν κατ’ ανάγκη μεταξύ τους αλλά ανακοινώνουν το ίδιο πράγμα, ότι το ελληνικό μαυρομέταλλο έχει αλλάξει, αυτά τα 3 κλισέ που μεσουρανούσαν και οι (συμπαθητικές, το παραδέχομαι) γραφικότητες έχουν περάσει, και οι Isolert είναι εδώ να βοηθήσουν στα εγκαίνια της νέας γενιάς με ένα σημείωμα καρφωμένο στις πόρτες μας: Light…Has Abandoned Us.

Facebook: https://www.facebook.com/Isolert

Bandcamp: https://isolert.bandcamp.com/

605

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.