IRONSTONE: “Prophesy”

EP

Είδος: Modern/Progressive, Djent Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Μαΐου 2020

Επιτέλους , μετά από μεγάλη προσμονή κατόρθωσε να κυκλοφορήσει το πρώτο ep “ Prophesy”, από τους Αυστραλούς Ironstone , ορμώμενοι εκ Μελβούρνης με την καταγωγή τους να δίνει θετικό πρόσημο στην έναρξη της δισκογραφικής τους παρουσίας. Μπορώ να πω ότι από την αρχή της ακρόασης του album, μου κέντρισαν την προσοχή με το πάθος και την δύναμη των τραγουδιών τους.

Σίγουρα είναι πολύ νωρίς να κάνουμε κρίσεις για επιδόσεις και εξέλιξη, μα εκτιμώ ότι μπροστά μας έχουμε ένα ακατέργαστο διαμάντι. Εννοείται ότι το δείγμα που έχουμε είναι μικρό γιατί ένα ep δεν είναι πάντα αρκετό να βγάλεις συμπεράσματα αλλά πραγματικά δεν έχω λόγια, αφού στο “Prophesy”, δεν πρόκειται να βρεις πραγματικά ούτε μια μέτρια στιγμή, δεν χωρούν fillers και τα πάντα είναι δομημένα με εξαίσιο τρόπο , κάτι το οποίο μαρτυρά ότι έχουν την στόφα μεγάλης μπάντας, που είναι έτοιμη να μπει στα χωράφια της μεγάλης κατηγορίας.

Οι επιρροές είναι σίγουρα καταλυτικές για την επαύξηση της δυναμικής τους και διαπιστώνουμε ότι συγκροτήματα σαν τους Parkway Drive και Periphery/TesseracT είναι στην πρώτη γραμμή κρούσης και αποτελούν ορόσημο για την σημερινή Progressive, Djent Metal σκηνή, μα οι Ironstone έχουν έρθει και σκοπό έχουν να πάρουν τα σκήπτρα, φιλόδοξο αλλά όχι ανέφικτο.

Το “Prophesy” έχει στηθεί με μοντέρνο τρόπο και οι ρυθμοί που ακολουθούν είναι καταιγιστικοί, μέσα σε έξι μόλις κομμάτια κατορθώνουν να δώσουν το στίγμα τους με μελωδίες εξωτικές, αναμεμειγμένες με καθαρά και κοφτά φωνητικά που σε βάζουν κατευθείαν στο “ψητό”, το συγκρότημα δεν σταμάτα πουθενά, λειτουργεί σαν τρένο έτοιμο να εκτροχιαστεί. Πραγματικά είναι απορίας άξιο πως αυτά τα πέντε νέα παλικάρια ξέρουν καντάρια μουσικής αφοί κατορθώνουν να εμπλέξουν ακόμη και Αιγυπτιακό Djent Metal (τι είπες ρε φίλε, μας πετσόκοψες) και φυσικά να έχουμε εναλλαγές από alternative rock φόρμες, οι οποίες μαεστρικά φτάνουν ακόμη και σε μονοπάτια groove/djent metal. Έτσι οδηγούμαστε σε ένα σύνολο μελωδικών περασμάτων επιμεταλλωμένα από εξαιρετικές κιθάρες , με την συνοδεία ενός ογκόλιθου από drums και μπάσου τα οποία σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Στο σύνολο του το album αποπνέει φρεσκάδα και σίγουρα με τραγούδια όπως το “Downpour”, ήρθε για να στεριώσει, ειδικά με αυτό το ανατολικό πέρασμα εμφανίζει από νωρίς τις διαθέσεις του συγκροτήματος. Ειδικά στα “Better Unseen” και “Bound” αρχίζει το παιχνίδι και γίνεται πιο περίπλοκο και τεχνικά δομημένο και φυσικά εκδηλώνονται οι αρετές τους τόσο στα μελωδικά όσο και στα πιο κάφρικα σημεία, με το “Hollow” να είναι το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας, ίσως το πιο όμορφο κομμάτι του “Prophesy”. Ενώ το “Origin” θα έλεγα ότι είναι από τα πιο συναυλιακά κομμάτια του δίσκου και εκτιμώ ότι θα κάνει θραύση στα live τους.

Συνοψίζοντας μια έξοχη προσπάθεια των IRONSTONE με το μέλλον να τους ανήκει αρκεί να δείξουν την ίδια όρεξη για βελτίωση και εξέλιξη, είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του συγκεκριμένου ιδιώματος τους έχουν πάρει ήδη χαμπάρι και μακάρι η προφητεία ( “Prophesy”) τους να βγει πέρα για πέρα αληθινή.

Tracklist:
-Downpour
-Bound
-Better Unseen
-Killed A Man
-Hollow
-Origin

MESSAGER: m.me/ironstone.official
E-MAIL: m.me/ironstone.official
OFFICIAL WEBSITE: http://ironstoneband.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/pg/ironstone.official

919

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».