IGNEA: “The Realms Of Fire And Death”

ALBUM

Είδος: Symphonic/Progressive Folk Metal
Δισκογραφική: Kadabra Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Ιουλίου 2020

Για τους μύστες του symphonic/progressive folk metal, οι Ουκρανοί Ignea ίσως είναι γνωστοί και ως Parallax ένα όνομα που το διατηρούσαν από το 2011 ως το 2015 όπου και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Ep “Sputnik” πριν μετονομαστούν. Η βασική τους μουσική κληρονομιά (δύο albums, το ένα κανονικό το άλλο instumental), βρίσκεται υπό το όνομα Ignea και το “The Realms Of Fire And Death” είναι η τρίτη τους δισκογραφική προσπάθεια που δείχνει και η πιο ολοκληρωμένη.

Αυτό που κάνει τον ήχο των Ουκρανών metallers να ξεχωρίζει από τη σωρό των σχημάτων που ασχολούνται με το symphonic metal, είναι σίγουρα τα mid Eastern folk στοιχεία τα οποία η μπάντα έχει καταφέρει να τιθασέυσει και να τα συνδυάσει με έναν αξιοζήλευτο τρόπο με τις symphonic/progressive φόρμες τις, βγάζοντας ένα μάλλον ελκυστικό αποτέλεσμα. Το “The Realms Of Fire And Death” είναι τόσο συμφωνικό και progressive, όσο και folk χωρίς κάποιο από τα ηχητικά του είδη να καπελώνει το άλλο αλλά περισσότερο να το αναδεικνύει. Έτσι, μέσα στο album θα βρεις το απόλυτα mid Eastern folk στοιχείο με το ακουστικό μπαλαντοειδές “What For”, τη συμφωνική διάθεση της μπάντας με το Nightwish-ικό “Jinnslammer” και τις απαραίτητες progressive πινελιές στα “Queen Dies” και “Gods Of Fire”.

Οι Ignea όμως, έχουν και στην άκρη του μυαλού τους ότι ζούνε στο 2020 και θα πρέπει κάπως να συμβαδίζουν με τη μοντέρνα στροφή του metal. Ακόμη και αυτό, καταφέρνουν να το εισάγουν στο νέο τους δίσκο υπό το πρίσμα των growl φωνητικών το οποίο γίνεται κατά κόρον στο μέρες μας από τις νέες μπάντες που πρεσβεύουν το λεγόμενο modern metal. Μάλιστα οι εναλλαγές καθαρών γυναικείων φωνητικών με growl αντρικά, δίνει κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του album με τα “Queen Dies”, “Out Of My Head” και “Gods Of Fire” να σου μένουν στο μυαλό από όλο αυτό το εγχείρημα.

Οι Ουκρανοί, δε σταματούν τις εκπλήξεις εδώ. Μέσα στο “The Realms Of Fire And Death”, θα βρεις και δύο κομμάτια στη μητρική τους γλώσσα τα “Ignea” και μια διασκευή στο “I Tokuni” του Eivor. Αυτό δείχνει ότι η μπάντα έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της, παίρνει τα ρίσκα ως εκεί που αντέχει και κάνει το παραπάνω βήμα που θα της δώσει την επιτυχία που αναζητά. Προφανώς και καλά κάνει, μιας και από ότι φαίνεται βρίσκεται ίσως στη πιο παραγωγική περίοδο της έως τώρα πορείας της και πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό στο έπακρο.

Το “The Realms Of Fire And Death”, είναι μία δουλειά που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και σε συγκεκριμένο μουσικό είδος. Είναι συμφωνικό, είναι προοδευτικό και συνάμα διαθέτει και folk αλλά και μοντέρνα στοιχεία χωρίς όμως να φαντάζει ηχητικό συνονθύλευμα αλλά ένα album με αρχή, μέση και τέλος που είναι ευδιάκριτα. Από την άλλη, οι Ignea εκπλήσσουν μουσικά, ρισκάρουν και δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ για να πετύχουν το σκοπό τους. Μου αρέσουν οι μπάντες που ρισκάρουν. Δείχνουν να γνωρίζουν τις δυνατότητες τους, έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και σίγουρα έχουν τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσουν κάποια στιγμή. Οι φίλοι του symphonic/progressive folk metal, θα το λατρέψουν. Μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του είδους, για τη χρονιά που διανύουμε.

Facebook: https://www.facebook.com/ignea.band

566

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.