ICE WAR: “Defender, Destroyer”

ALBUM

Δισκογραφική Εταιρεία: Fighter Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 21 Ιουλίου 2020

Σιγά να μην άφηνε ανεκμετάλλευτο το 2020 ο “one man band” Jo Capitalicide, κοινώς και ως Ice War και μέσα κατακαλόκαιρου είπε να κυκλοφορήσει την 4η ολοκληρωμένη δουλειά του ως “Defender, Destroyer”.

Σταθερός στις αξίες του και στα μουσικά του “πιστεύω”, ο Jo Capitalicide κινείται στα μονοπάτια του βρώμικου speed metal με ορατές τις punk πινελιές αλλά και με το βασικό στοιχείο του πιο oldschool metal που φαίνεται από τα πολλά riff που ρίχνει σε όλο το χρονικό μήκος του δίσκου.
Δε λέω, καλή η φάση του “one man band” project που έχει ο κύριος αλλά πιστεύω ότι τα έχει όλα συγκεχυμένα στο μυαλό του και αυτό φαίνεται στο ακουστικό αποτέλεσμα. Ακούγοντας όλο τον δίσκο με την σειρά, στην αρχή σε “πιάνουν” τα πικάντικα riffάκια του και παίζει ενδιαφέρον. Καλώς μέχρι εδώ.

Στην συνέχεια και όσο ανεβαίνουν οι ταχύτητες πιστεύω η μπάλα χάνεται. Μεταξύ speed metal και punk, που θα έλεγα είναι ωραίος συνδυασμός, υπάρχει αστοχία υλικού. Ψηλά tempo από το drum machine και ανελέητο ξύσιμο κιθάρας δημιουργούν μια φασαρία. Σε συνδυασμό δε με την oldschool και βρώμικη παραγωγή της δουλειάς του, η φάση του σκοτώνεται από μόνη της. Το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει μεταξύ των γρέζων φωνητικών και της τσιρίδας αλά John Cyriis.

Για να μην σας τα πολυλογώ, καμία δουλειά των (του) Ice War δεν μου άρεσε ποτέ, ίσως θα έπρεπε να αναρρωτηθεί και ο ίδιος για ποιο λόγο είναι μόνος του σε αυτό το project.

By the way, το μόνο κομμάτι που μου άγγιξε την καρδούλα είναι το 1ο του άλμπουμ ονόματι “Power From Within”

Facebook: https://www.facebook.com/icewarmetal
Instagram: https://www.instagram.com/icewarmetal/
Bandcamp: https://icewar.bandcamp.com
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVsCWw6VLMMCkcrGNfDp-kg

1010

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.