HOT WATER MUSIC: “Feel the Void”

ALBUM

Είδος: Punk rock/ post hardcore/emo
Εταιρεία: Equal Vision Records
Ημερ. κυκλοφορίας: 18 Μαρτίου 2022

Οι Hot Water Music, μαζί με μπάντες σαν τους AFI και τους Against Me!, θεωρήθηκαν το μέλλον του punk rock στα τέλη των 90s.
To ντεμπούτο τους “Fuel for the hate game” (στο οποίο περιειχε το κομμάτι “Turnstile”) κυκλοφόρησε το 1997 και δημιούργησε από νωρίς κοινό για την μπάντα που έπαιρνε assist από τους Quicksand και Fugazi στο λεγόμενο post-hardcore. Με μια emo διάθεση και με αυξημένη την παρουσία της μελωδίας εις βάρος της ταχύτητας, η δημοτικότητα τους στο είδος ολοένα και αυξανόταν.

Τα 8 χρόνια διακοπής τους μεταξύ 2004-2012 επέτρεψαν στον frontman τους Chuck Ragan να κυνηγήσει solo καριέρα, πριν η μπάντα ξαναδισκογραφήσει με το “Existed”, για να φτάσουμε μια δεκαετία μετά στο ένατο πόνημα τους, με τίτλο “Feel the Void”.
Πρώτη δουλειά με τον Chris Cresswell ως μόνιμο μέλος της μπάντας, το “Feel the Void” υπερβαίνει κάθε προσδοκία και φαίνεται πως οι HWM διανύουν δεύτερη εφηβεία, ευτυχώς όμως με την εμπειρία τους να φαίνεται σε όλες τις πτυχές του album.

Το εξώφυλλο θυμίζει τεχνοτροπία “No Division” (1999), η φωνή του Chuck είναι ποιοτικότερη από ποτέ και μουσικά οι HWM δίνουν σεμινάρια, με μια παραγωγή που θα ζήλευε ο καθένας. Κομματάρες σαν τα “Killing time”και “Newtown scraper” θα τραβήξουν την προσοχή όλων των punk rockers, που πρέπει να δουν με καλύτερο μάτι την λίγο πιο emo μεριά του ήχου, όπως αποτυπώνεται αρχοντικά από τους ειδήμονες του είδους.

Ακούς αδιάσπαστα ολόκληρο το “Feel the Void” και προσπαθείς να θυμηθείς πότε οι HWM ακούγονταν πιο φρέσκοι, πιο εμπνευσμένοι και πιο αποφασισμένοι. Το album δεν περιέχει fillers και ενδείκνυται για επαναλαμβανόμενες ακροάσεις χωρίς αυτές να επιφέρουν κόπωση.

Νιώσε το κενό και μην ανησυχείς. Θα το γεμίσουν οι Hot Water Music!

Facebook: https://www.facebook.com/hotwatermusic
Bandcamp: https://endhitsrecords.bandcamp.com/album/feel-the-void

831

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.