HOT ALIEN SAUCE: “Seeking Glory”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Δισκογραφική: Volcano Records
Ημ. Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2020

Με φόρα από το Παλέρμο της Σικελίας οι Hot Alien Sauce, καλωσορίζουν το Καλοκαίρι μ’ ένα δυναμικό κι ευχάριστο συνάμα για τη hard rock αισθητική μας album, το ντεμπούτο τους “Seeking Glory”.

Αν και δημιουργήθηκαν το 2014, οι αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ τους, αλλά και η διαρκής αναζήτηση του ύφους τους, οδήγησαν τους φερέλπιδες Ιταλούς rockers να παρουσιάσουν την πρώτη τους δουλειά φέτος το Καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα πόνημα με άκρως εμπορική προοπτική, με βασική στόχευση να αποκτήσει ευρεία βάση οπαδών και υποστηρικτών. Αυτό που κατορθώνει σε πρώτη φάση είναι να δημιουργήσει ανάμεικτα συναισθήματα και ίσως να διχάσει.

Από τη μία, όλες οι συνθέσεις, ανεξαιρέτως, έχουν πολύ καλές στιγμές έμπνευσης, τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά και γενικότερα κατορθώνουν κρατήσουν τον ακροατή μέχρι τέλους σ’ ένα πολύ διασκεδαστικό κι ευχάριστό mood, αλλά με μια δεύτερη ακρόαση γίνονται εμφανείς αρκετές ατέλειες, αστοχίες και κενά, δίνοντας την εντύπωση ότι υπήρχε μια εξαιρετική μαγιά, η οποία όμως δουλεύτηκε βιαστικά και δε δόθηκε έμφαση σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Σε όσα σημεία κρατούν απλό και σταθερό το ύφος τους σε hark rock των 70s και των 80s, διανθισμένο με funk και alternative hard και pop στοιχεία, όλα βαίνουν καλώς. Όταν προσπαθούν να χωρέσουν σ’ όλα τα παραπάνω τη prog αισθητική τελείως ανερμάτιστα και απροσδόκητα, το γλυκό χαλάει.
Θεωρώ ότι και οι 10 συνθέσεις του “Seeking Glory” αξίζουν δέουσας προσοχής, μιας και σφύζουν από εξαιρετικές ιδέες σ’ όλα τα επίπεδα· ένα καλό ρετουσάρισμα τους λείπει (πολύ καλό όμως!).

Τα πλέον άρτια από τα 10 τραγούδια είναι το εναρκτήριο και ραδιοφωνικό “Get Me”, το οποίο μας βάζει απευθείας στην hard rock “ανεβαστική” φιλοσοφία τους, συνδυάζοντας γρηγορά riffάκια, εξαιρετικά φωνητικά και πιασάρικο στίχο και το ακροτελεύτιο super αισθαντικό “Seeking Glory”, με λιτές γραμμές χωρίς έντονες κλιμακώσεις, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση στο φινάλε και ένα μεγάλο What if…

Στα υπόλοιπα οι Σισιλιάνοι ακροβατούν μεταξύ καλών ιδεών και πολλών αστοχιών: κιθαριστική φλυαρία, συχνές ακατανόητες εναλλαγές στο ύφος, άχαρος κι ερασιτεχνικός ρόλος των κρουστών στα γεμίσματα και έλλειψη πάθους, έντασης και “αλητείας” στα φωνητικά.

Τσεκάρετε τους, αξίζει το κόπο, αλλά μέχρι εκεί.

Facebook: https://www.facebook.com/hotaliensauce
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0zqx1o_1BP4sLSqIkggI-Q

475

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.