HORIZON IGNITED: “Towards The Dying Lands”

ALBUM

Είδος: Melodic Death Metal
Εταιρεία: Nuclear Blast
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Ιουλίου 2022

Για ένα μεγάλο κομμάτι των 1990s-2000s το metal χτύπαγε στους ρυθμούς του καρδιακού σφυγμού του melodic death, που με πρωτοπόρους τους Σουηδούς του NWOSDM, επεδείκνυε αλλεπάλληλα αριστουργήματα. Σημαντικό μέρος της παραγωγής melodeath κυκλοφοριών είχε φυσικά και η Φινλανδία που ακόμη έχει τεράστια συγκομιδή παρόμοιων σχημάτων.

Οι Φινλανδοί Horizon Ignited χωρίς να έχουν φοβερή προϋπηρεσία στον χώρο κυκλοφορούν τώρα το δεύτερο τους album μέσω της κραταιάς Nuclear blast, η οποία θαμπώθηκε από τα χιλιάδες views του ντεμπούτου τους “After the storm” και ενέταξε το σεξτέτο στο δυναμικό της.

Με το που ξεκινάει το album αμέσως αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχει αρκετό ταλέντο στις τάξεις των HI και οι επιρροές τους είναι εμφανέστατες. Η πληκτροφόρα ατμόσφαιρα των Amorphis της περιόδου μεταξύ “Tales… ” και “Tuonela”, η περίοδος της πρώτης αλλαγής των In Flames όπου εμφανίστηκαν και τα καθαρά φωνητικά και η “Projector” περίοδος των Dark Tranquility είναι στοιχεία που ανακάλυψα ακούγοντας με ευχαρίστηση τη νέα δουλειά των Φινλανδών.

Η παραγωγή είναι υψηλών προδιαγραφών και η φωνή του Okko Solanterä είναι εξαιρετική σε όλες τις εκφάνσεις, ενώ το δέσιμο της μπάντας φαίνεται σε όλη τη διάρκεια του “Towards The Dying Lands”. Επιπλέον, ο Markus Vanhala (Insomnium, Omnium Gatherum) προσφέρει ένα guitar solo για να ενισχύσει τους συμπατριώτες του και να ξεκαθαρίσει πως οι HI κάνουν για τους φίλους της δικής του μουσικής.
Μια ακόμη όμορφη κυκλοφορία που φαίνεται να αναβιώνει μια σημαντική περίοδο του death metal, που θα εκτιμήσουν όσοι δεν την έχουν αποκηρύξει.

Ο δίσκος βρίθει όμορφων μελωδιών και δεν κουράζει ακόμη και σε επαναληπτικές ακροάσεις. Το βορειοευρωπαϊκό melodeath βρήκε μια ακόμη ομάδα άξιων υπηρετώντας του. I dig it!

Facebook: https://www.facebook.com/HorizonIgnited/
Twitter: https://www.twitter.com/HorizonIgnited
Instagram: https://www.instagram.com/horizonignited

550

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.