HEXVESSEL: “Kindred”

ALBUM

Παραγωγικής έξαρσης συνέχεια για τους Hexvessel και αυτή τη φορά η τελετουργία τους σαν ουροβόρος όφις γυρνά στην αρχή, και μουσικά και στην εταιρεία που τους ανέδειξε, την Svart Records.

Προφητικά σκοτεινότεροι από την περσινή δουλειά τους, με την όλη ατμόσφαιρα να απέχει από την πιο “έγχρωμη” οπτική του “All Tree” και να μας ξαναγυρνάει στα “Dawnbearer” και “No Holier Temple”, μπαίνουν δυναμικά με το “Billion Year Old Being” να μυρίζει 70s prog, το “Demian”, που ακολουθεί, σκοτεινή Americana και συνεχίζουν σε μια διασκευή στο “Fire of the Mind” των Coil ηχογραφημένη ζωντανά σε ψυχιατρικό ίδρυμα να καθρεφτίζει την παράνοια του simulation που μας περιβάλλει.

Κάπου εκεί ομαλοποιείται η κατάσταση στα δρυιδικά ψυχεδελικά folk μονοπάτια που μας έχουν συνηθίσει, με λιγότερη ψιλοκυβίνη αυτή τη φορά και περισσότερο φασκόμηλο και μανδραγόρα, σαν αντανάκλαση μιας λιγότερο παιχνιδιάρικης και με περισσότερη ενατένιση διάθεσης, παίρνοντας έμπνευση από την ιστορία της Φαίδρας και τα μουμιοποιημένα σώματα στους βάλτους μεταξύ άλλων, πιο συνηθισμένων μαγικών ενασχολήσεων.

Δίκοπο μαχαίρι αυτός ο δίσκος την δεδομένη στιγμή λοιπόν, μιας και είναι ιδανικότερο να τον ακούς κάπου μακριά από το ζοφερό άστυ και με λίγο πράσινο να σε περιβάλλει, από την άλλη ίσως ταξιδέψει λίγο τους ακροατές μακριά από τους 4 τοίχους στους οποίους είναι περιορισμένοι λόγω της πιο πρόσφατης υπαρξιακής κρίσης του ύστερου καπιταλισμού. Όσοι πιστοί, αφουγκραστείτε τον με προσοχή.

https://hexvessel.bandcamp.com/

815

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.