HEALTHYLIVING: “Songs of Abundance, Psalms of Grief”

ALBUM

Είδος: Experimental post rock
Εταιρεία: Independent release / La Rubia Producciones
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Απριλίου 2023

Οι healthyliving είναι ένα international trio του οποίου τα μέλη προέρχονται από μουσικά σχήματα όπως οι Maud the Moth, Ashenspire και Falloch. Η Ισπανή Amaya López-Carromero (φωνή), ο Σκώτος Scott McLean (κιθάρα, μπάσο, synths) και ο Γερμανός Stefan Pötzsch (τύμπανα) ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις στο ντεμπούτο “Songs of Abundance, Psalms of Grief” και εξερευνούν ένα πειραματικό rock τοπίο, έχοντας μια σαφή πολυσυλλεκτική διάθεση και ακολουθώντας την τακτική να συνθέτουν με τρόπο αυθόρμητο ώστε να συλλαμβάνουν την αύρα της στιγμής, δίχως να επεξεργάζονται τα τραγούδια τους ξανά και ξανά, μέχρις εξαντλήσεως.

Το “Songs of Abundance, Psalms of Grief” προσεγγίζει με προοδευτική ματιά μια post rock βάση, παίζει με τις δυναμικές και τις ατμόσφαιρες, δεν διστάζει να γίνει heavy/doomy όταν μόνο τα βαρύτερα riffs μπορούν να υπηρετήσουν το όραμα της μπάντας, είναι ανοιχτό σε indie και alt rock παρεμβολές ή συμμαζεμένες ψυχεδελικές παρεκκλίσεις, ενώ πάντα έχει στο επίκεντρό του μια ραφινάτη μελωδικότητα. Χωρίς να είναι απαραιτήτως μια καθ’ όλα εύστοχη παρομοίωση, συχνά οι healthyliving μου δίνουν την εντύπωση ότι παρατηρώ την Emma Ruth Rundle να δείχνει στους Messa πώς να αυτοσχεδιάσουν πάνω στις παρτιτούρες των The Gathering της “How to Measure a Planet?” και “if_then_else” περιόδου.

Το απόλυτο highlight του album και βασικός πόλος έλξης από την πρώτη ακρόαση είναι οι ερμηνείες της Amaya. Η φωνή της έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες, η χροιά της είναι πολύ ζεστή και οι φωνητικές γραμμές που τραγουδά μαγνητίζουν. Είναι απολαυστική και όταν γίνεται αιθέρια, και όταν παραπέμπει σε σπουδαίες rock front-women παλιών δεκαετιών, και όταν ακούγεται σαν χάδι σε ονειροβασία, και όταν ηχεί σαν μαινάδα σε έκσταση.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα να αφεθείτε στη σαγήνη του “Songs of Abundance, Psalms of Grief”. Και τότε αυτό θα σας κλείσει στον υγρό εναγκαλισμό του και θα λειτουργήσει θεραπευτικά καθώς θα δέχεστε την αφθονία των μουσικών κυματισμών του, που άλλοτε θερμαίνουν σαν μελαγχολικές θωπείες και άλλοτε καίνε σαν εξαγνιστικά ραπίσματα.

Facebook: https://www.facebook.com/healthylivingband 
Instagram: https://www.instagram.com/healthylivingband/ 
Bandcamp: https://healthylivingband.bandcamp.com/album/songs-of-abundance-psalms-of-grief 

509

Avatar photo
About Πέτρος Μπεϊμανάβης 193 Articles
Ευαίσθητος, αυτοκαταστροφικός, ονειροπόλος, κυκλοθυμικός Ιχθύς, με ωροσκόπο Παρθένο, Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά δεν πιστεύω στα ζώδια, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί κάτω από το άστρο του 2112, με τεχνητές ωδίνες που προκάλεσε ο εναρκτήριος μπάσος ήχος του “Tom Sawyer”. Στον δρόμο, γυρνάω το κεφάλι μου αν πιάσει το αφτί μου κάτι από τα παρακάτω: Πέτρο, Images and Words, Warrel Dane, Morbid Angel, Bergman, Kundera, Chick Corea, Sarah Kane, σοκολάτα, “Μιλάμε για πολύ meta- φάσæ” και “Κατ’ αρχήν…”.