HATESPHERE: “Hatred Reborn”

ALBUM

Είδος: Groove/ Thrash Metal
Δισκογραφική: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2023

Οι Δανοί Hatesphere εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε και με μεγάλο πείσμα του μοναδικού σταθερού μέλους, Peter Hansen, έφτασαν τα 23 χρόνια ζωής.
Το “Hatred Reborn” είναι το ενδέκατο album της μπάντας και ηχητικά με παραπέμπει σε έναν συνδυασμό Lamb of God και The Haunted. Με το ένα πόδι Αμέρικα και με το άλλο Ευρώπη, μουλιάζουν τα απαυτά τους στον Ατλαντικό προσφέροντας αρμυρή γκρουβοθρασίλα.

Στα όρια της death-ιάς, οι Δανοί παίζουν καλή μπάλα και με νέο αίμα στα φωνητικά που φέρει το όνομα Mathias Uldall, προσεγγίζουν φίλους συγκροτημάτων σαν τους Black Dahlia Murder, The Crown, αλλά πλέον φαίνεται να κερδίζει περισσότερο έδαφος το thrash metal, χωρίς βέβαια αυτό να είναι κάτι αρνητικό.

Η παραγωγή δε του album είναι υψηλής ευκρίνειας και ογκώδης δίνοντας την εικόνα ενός οδοστρωτήρα που είναι έτοιμος να ενοποιήσει τη θλιβερή σου ύπαρξη με κάποια γεμάτη λακκούβες και παρατημένη οδό. Ντριπλάροντας περίτεχνα όποια έννοια πρωτοτυπίας, χαρίζουν 50 λεπτά έξυπνου κοπανήματος, με εναλλαγές ρυθμούς και γεμάτα αποδεικτικών γνώσης αντικειμένου. Οι Hatesphere ξέρουν τι θέλουν να κάνουν και το κάνουν καλά, δημιουργώντας κομμάτια που θα σε κάνουν να εκτονώσεις ενέργεια, με headbanging, wallofdeaths και ό,τι άλλο γουστάρεις να κάνεις ιδρώνοντας με την αγαπημένη σου μουσική.

Το “Hatred Reborn” είναι ένας δίσκος που δεν θα σε κουράσει με παρόμοιες μανιέρες που επαναλαμβάνονται ράθυμα και έχει την ικανότητα να σε πείσει να του δώσει πολλές ευκαιρίες να σκαρφαλώσει στη setlist σου.

Το εξώφυλλο δε, με πάει πίσω στην αγνή VGA εποχή των PC όταν λιώναμε παιχνίδια σαν το Gabriel Knight. 90s all the way για τους Δανούς, που ήταν και μια καλή περίοδος για το ποδόσφαιρο τους.

Δεν ξέρω αν ξαναγεννήθηκαν όπως λέει ο τίτλος του παρόντος, διότι απλά δεν νομίζω κανείς να αμφισβήτησε ποτέ ότι έπαψαν να ζουν. Εντάξει, η διασκευή Scorpions θα μπορούσε να λείπει, αλλά ας μην γίνω party pooper.

Facebook: https://www.facebook.com/hatesphere666/
Instagram: https://www.instagram.com/hatesphere_official/
Twitter: https://twitter.com/HateSphere

261

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.