HALF GRAMME OF SOMA: “Slip Through the Cracks” – release live show / Special act: THE SAME RIVER at AN CLUB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

HALF GRAMME OF SOMA
(“Slip Through the Cracks” – release live show)

Special act: THE SAME RIVER
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΝ CLUB

Πόρτες: 20:30 – Έναρξη: 21:30

Τιμή Εισιτηρίου: Προπώληση: 8e – 10e – Ταμείο: 10e
Σημεία προπώλησης

Το ποιοτικό heavy rock υλικό που παράγεται στην Ελλάδα, δεν αποτελεί έκπληξη αυτές τις μέρες, καθώς όλο και περισσότερες εξαιρετικές μπάντες από το συγκεκριμένο είδος αναδύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα . Οι Half Gramme of Soma δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και στην επικείμενη προσπάθειά τους και το τρίτο πλήρες άλμπουμ “Slip Through The Cracks” αποδεικνύει αυτήν την υπόθεση.

Έχοντας τραβήξει την προσοχή από τους λάτρεις της τοπικής σκηνής με την πρωτόγονη δημιουργία τους, το ομώνυμο ντεμπούτο που κυκλοφόρησε το 2013, η μπάντα κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για να βελτιωθεί, με αποτέλεσμα το εκπληκτικό -το λιγότερο- δευτερογενές αριστούργημα “Groove Is Black” που ισοπέδωσε την ελληνική σκηνή, οδηγώντας έτσι σε επιτυχημένη ελληνική και ευρωπαϊκη περιοδεία και αναπόφευκτα επαίνους από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Τροφοδοτημένος από τη δεκαετία του ’90, οργασμικά μονολιθικός και με βαθιά ψυχεδελική ψυχή, ο ήχος των Half Gramme Of Soma είναι groovy και συναρπαστικός ταυτόχρονα, βασισμένος αποκλειστικά στην επιτυχημένη ομαδική εργασία και όχι σε ανούσιες ατομικές επιδείξεις.

Το “Slip Through The Cracks” ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη, με αξιομνημόνευτα riff, αυθεντικό heaviness, αυξημένη χρήση επιρροών της δεκαετίας του ’90, δυνατά φωνητικά και ένα σφιχτό rhythm section που δεν σταματά να εντυπωσιάζει με την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητά του. Οι Half Gramme of Soma για άλλη μια φορά δεν στοχεύουν σε εμπορική επιτυχία ή καινοτομίες, αλλά πραγματικά φέρνουν επανάσταση στη σύγχρονη προσέγγιση των κλασικών συστατικών, δημιουργώντας ένα εθιστικό αλλά αβίαστο μάγμα απλής βαριάς ροκ μουσικής και ανεπιτήδευτου punk!

428