GYNOID: “The Hunger Artist Show”

ALBUM

Είδος: Noise rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη Κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2021

Καταρχάς, οφείλω μια συγγνώμη στους φίλους από την αγαπημένη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μετά από συστάσεις, αποφάσισαν να αποθέσουν την παρθενική τους δισκογραφική προσπάθεια στα χέρια μου. Άργησα χαρακτηριστικά και θλίβομαι για αυτό. Δεν θα δικαιολογηθώ αναλυτικά, μη θέλοντας να σπαταλήσω χώρο με ανούσια πράγματα, αντιθέτως θα μπω κατευθείαν στο ψητό.

Οι Θεσσαλονικείς Gynoid εμπνέονται στο ντεμπούτο τους από τον Franz Kafka και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, παίρνουν φόρα και επιτίθενται ανηλεώς στον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον μισογυνισμό μεταξύ άλλων.
Η μοναξιά και το αίσθημα ανασφάλειας (που λίγο πολύ, όλοι μας νιώθουμε κάπου κάπου) που ξεπηδούν από το όμορφα σκιτσαρισμένο εξώφυλλο, έρχονται αντιμέτωπα με την ολομέτωπη επίθεση του όμορφα ηχογραφημένου υλικού των Gynoid, οι οποίοι δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για το μέλλον. Οι φίλοι των Melvins, Daughters, Eyehategod και Whores θα χαρούν πολύ να ακούσουν πως υπάρχει μια τέτοια μπάντα στη χώρα μας, που με το πρώτο της κιόλας πόνημα, απαιτεί την προσοχή όλων.

Το “The Hunger Artist Show” έχει πολύ καλή παραγωγή, τσαμπουκαλεμένο παίξιμο σε όλη του τη διάρκεια (ακόμα και εκεί που οι Gynoid φρενάρουν) και από ό,τι φαίνεται κρύβει από πίσω πολλά λίτρα ιδρώτα. Όμορφες συνθέσεις, με στιχουργική που ακουμπάει τις δύσκολες πτυχές της καθημερινότητας μας, και ιδανικά οργισμένα (κυρίως) φωνητικά.

Θέλεις punk attitude, ΕΧΕΙ!
Θέλεις στοιχεία sludge/hc, ΕΧΕΙ!
Θέλεις μπαράκια, ΠΑΜΕ! ΟΣΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ…

Αναμένω ένδοξο μέλλον. LIKE, LOVE, LATREIA…

Facebook: https://www.facebook.com/Gynoid.SKG
Instagram: https://www.instagram.com/gynoid.skg/
Bandcamp: https://gynoid1.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2nybRSetyXEIrJq1nnkJ5W

608

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.