GOAT TORMENT: “Forked Tongues”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Season Of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Οκτωβρίου 2021

Οι Goat Torment είναι ένα βελγο-γερμανικό ντουέτο το οποίο ακολουθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία ένα μονοπάτι που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει ως πλήρως νοσταλγικό. Τι εννοώ;

Ότι παρά το γεγονός ότι η black metal μουσική τους είναι σχετικά “φρέσκια” στο επίπεδο παραγωγής, οι συνθετικές τους τάσεις μάλλον κοιτούν προς τα προ τριανταετίας πεπραγμένα των Σκανδιναβών ομοϊδεατών τους οι οποίοι και (κυρίως) ξεκίνησαν το κίνημα που γιγαντώθηκε σπό τα mid 90s και φυσικά στνεχίζει και επιζεί (άλλες φορές καλώς και άλλες φορές πολύ κακώς για ορισμένους φορείς του) ως και τις ημέρες μας.

Με θεματολογία καθαρά σατανολατρική, η αίσθηση που αποπνέει το γρήγορο black metal τους είναι εφιαλτική και πνιγηρή, εξυπηρετεί δηλαδή τον ακροατή που αρέσκεται σε τέτοια ηχοτόπια. Στο εκτελεστικό μέρος, τα κομμάτια έχουν αρκετά καλό σιδηροδρομικό riffing, φυσικά πολύ blast beat από τον Γερμανό drummer Florian Klein το οποίο όμως συχνά – πυκνά διακόπτεται από funeral doom περάσματα ενδυναμώνοντας το ενδιαφέρον στη ροή. Το έτερον ήμισυ, o Βέλγος Kwel που έχει αναλάβει τις κιθάρες, το μπάσο και τα φωνητικά τα πάει σχετικά καλά στα καθήκοντά του και έχει ενσωματώσει αρκετά layers με ritual απαγγελίες που ενισχύουν κι άλλο την θρίλερ ατμόσφαιρα που θέλουν οι Goat Torment.

O ήχος είναι αρκετά καλός για τα δεδομένα, απέχει από την “γυαλάδα” αλλά δεν τενεκεδίζει σε κανένα σημείο ούτε και τρυπάει τα αυτιά με πριμαριστά τερτίπια. Αρκετά καλά κομμάτια γενικά που θυμίζουν Marduk, Profanatica και λοιπούς αρχέγονους ακόλουθους του Οξαποδώ όπως το “Pantheon of Devourment”, το ομότιτλο track “Forked Tongues , το instrumental ”The Road to Oblivion“ και το “Ravenous Ghouls”.

Όχι κάτι καινοτόμο φυσικά, απλά μια tribute αντιμετώπιση στις επιρροές από μια τυπική black metal μπάντα. Οι εχθροί του Καλού θα το συμπαθήσουν, οι υπόλοιποι… δεν νομίζω να αλλάξει η γνώμη τους για το primitive black με το “Forked Tongues”. Αξιόλογο για την συναφή κάστα και μόνο.

Facebook: https://www.facebook.com/Goattorment
Official website: http://www.goattorment.com/GT_Words.html

564

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.