GIANTS DWARVES AND BLACK HOLES: “Everwill”

ALBUM

Είδος: Psych/Desert Rock
Δισκογραφική: Interstellar Smoke Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2021

Η ρήση «Ισχύς εν τη ενώσει» φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά για τα μέλη των Giants Dwarves and Black Holes, καθότι έπειτα από αλλεπάλληλες ανακατατάξεις στις προσωπικές τους μπάντες, αποφάσισαν να ενώσουν τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και να πορευθούν από κοινού στο ίδιο μουσικό μονοπάτι.

Το αποτέλεσμα αυτού, μέσα από επιτυχημένα jam sessions και έπειτα από διάφορα μικρά, μεγάλα και πολυδιάστατα πνευματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα, (όπως ισχυρίζεται και η ίδια η μπάντα) ακούει στο όνομα “Everwill”.

Οι Γερμανοί, πεπειραμένοι μουσικοί όλοι τους, στο ντεμπούτο άλμπουμ τους μέσα από 5 συνθέσεις διάρκειας 42 λεπτών, μας προσφέρουν ένα δίσκο-ταξίδι όπου τιμούν τις ψυχεδελικές, acid παραδόσεις της χώρας τους, καθώς μας οδηγούν προς τις “Κάτω Χώρες” και συγκεκριμένα προς Ολλανδία μεριά, λίγο πριν μεταφερθούν (μαζί και εμείς) σε ένα υπερατλαντικό ταξίδι για πιο ξηρά και desert κλίματα, προς Καλιφόρνια πλευρά.

Αν θέλεις να αλλάξεις την οπτική της περιγραφής, φαντάσου τους Casua Sui και τους Samsara Blues Experiment, να γίνονται συνοδοιπόροι με τους Sungrazer, λίγο πριν προσθέσουν στην παρέα τους τους Yawning Man και τον “θείο Brant” και αφεθούν σε ένα ατελείωτο jamming “όργιο” καταμεσής της ερήμου.

Το συγκρότημα καταφέρνει να συνδυάσει τα στοιχεία των προαναφερθέντων, σε συνδυασμό με άλλα μουσικά ιδιώματα όπως jazz, kraut, fuzz μέχρι και doom, σε ένα άκρως απολαυστικό αποτέλεσμα. Κινητήριος δύναμη είναι μελωδίες του Roland, ο οποίος μέσα από την κιθάρα του αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, καθώς δημιουργεί ατμόσφαιρες γεμάτες συναίσθημα με το απλό και καταλυτικό του παίξιμο.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι να εμφανιστεί η Lucci, η φωνή της οποίας είναι μια “love it or hate it” περίπτωση. Στις χαμηλές συχνότητες και εντάσεις, ταιριάζει ιδανικά και “αγκαλιάζει” τις συνθέσεις, όταν όμως αυξάνονται οι δυναμικές, ξεκινάει και χωλαίνει η κατάσταση, καθώς η φωνή της είναι τόσο έντονη και διαπεραστική όπου επισκιάζει τα πάντα, σε σημείο που να σκέφτεσαι πως μια instrumental εκδοχή του άλμπουμ να ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

Αν καταφέρεις να προσπεράσεις αυτόν τον “ύφαλο” ή έστω να τον αποδεχτείς, τότε σίγουρα θα απολαύσεις το “Everwill”, διαφορετικά… you never will.

Facebook: https://web.facebook.com/GiantsDwarfsAndBlackHoles/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCQTdompgLGITaJ9umicd4AA
Bandcamp: https://giantsdwarfsandblackholes.bandcamp.com/releases

1048

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...