GEEZER: “Groovy”

ALBUM

Είδος: Blues/Fuzz Rock
Δισκογραφική: Heavy Psych Sounds
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Ιουνίου 2020

“I Got a Feeling, I Got to Groove…I Got a Feeling, We Got to Groove”, πόσο πιο ξεκάθαρα και απροκάλυπτα να το δηλώσει μέσα από τους στίχους του ο συμπαθής Pat Harrington, προϊδεάζοντας τον ακροατή και “διατυμπανίζοντας” με αυτόν τον τρόπο την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην καινούρια δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος.

Μπορεί ο Ernst Gräfenberg (Γερμανός γυναικολόγος/ επιστήμονας) να απέδειξε το 1940 την ύπαρξη του σημείου G(räfenberg) στην ερωτογενή περιοχή του κόλπου, περί το 2020 όμως ο Patt και η παρέα του ανακαλύπτουν το δικό τους σημείο G(eezer) το οποίο βρίσκεται στο Groove της μουσικής τους και μας προσφέρουν μια “διεγερτική” και απολαυστική ακρόαση μέσα από το νέο δίσκο, ο οποίος για φαντάσου ονομάζεται “Groovy”.

Το Νεοϋρκέζικο heavy psych τρίο τέσσερα χρόνια μετά το “Psychoriffadelia” επιστρέφει δυναμικά, επεκτείνοντας τους μουσικούς του ορίζοντες και τον ηχητικό προσανατολισμό σε περισσότερο “jammier” αναζητήσεις, ασπάζοντας τη heavy και “μπλουζαριστή ψυχεδέλεια”.

Αν θα έπρεπε να δηλώσουμε τους πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται και στηρίζεται η μουσική του συγκροτήματος, τότε αυτές αντικατοπτρίζονται μέσα από τρείς λέξεις: heavy, trippy, groovy. Σύμφωνα και με τον Pat ”With this album, some songs are heavy, some are trippy, but they ALL had to be groovy.”, κάτι που ισχύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι οχτώ συνθέσεις του δίσκου κινούνται σε down, up to mid tempo χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να σου ανεβάζουν ιδιαίτερα την ένταση ή και τον χτύπο της καρδιάς σου σε υψηλές τιμές, αλλά παραδόξως πετυχαίνουν το σκοπό τους, να σε παρασύρουν όπου και όπως το θέλουν. Για του λόγου το αληθές “I dare you…I double dare you” να ακούσεις τον δίσκο χωρίς να προσπαθήσεις να κουνήσεις τον πόδι σου, το χέρι σου ή όποιο άλλο άκρο θέλεις. Η πνευματικότητα που σου χαρίζει ο δίσκος σε συνδυασμό με το γενικότερο vibe από τη δημιουργική τραγουδοποϊία των συντελεστών της, το καθιστούν φύση αδύνατον.

Αν κλείσεις τα μάτια κατά την ακρόαση του άλμπουμ, υπό τους ήχους του cowbell, των fuzzy distorted κιθαριστικών μελωδιών και των διαφόρων space πλήκτων που πλαισιώνουν τις συνθέσεις, είναι σίγουρο ότι θα δεις μπροστά σου τις φυγούρες των Chris Goss, του Brant Bjork μαζί με τον Neil Fallon ενόσω περιμένουν τον πολυάσχολο Josh Homme για ένα ταξίδι, με όχημα αντί για μηχανές, ευφάνταστες μελωδίες με προορισμό το άγνωστο και ακόμα παραπέρα.

Από την άλλη, και μόνο το εκπληκτικό και trippy εξώφυλλο να παρατηρήσεις είναι σίγουρο πως ο νους σου θα εστιάσει ακόμα βαθύτερα μη δίνοντας προσοχή στο εξωτερικό σου περιβάλλον, για όση ώρα χρειαστεί, κάνοντας βουτιά σε μία κατάσταση υπνωτικής έκστασης ή με πιο απλά λόγια, ονειροπόλησης.

Το “Groovy” θα αποτελέσει ιδανική συντροφιά για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή και για να την τελειώσεις. Αν είσαι βέβαια busy με αρκετές υποχρεώσεις δεν το συνιστώ για το ενδιάμεσο της μέρας, διότι όπως προείπα θα σε παρασύρει στους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς. Εκτός πάλι αν είσαι ανέμελος κάπου στην φύση και απολαμβάνεις τις χαρές της με την συνοδεία του. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ένα πράγμα.

Bandcamp: https://geezertown.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/geezerNY/

725

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...