GAEREA: “Limbo”

ALBUM

Είδος: Black metal
Δισκογραφική: Season of Mist Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Ιουλίου 2020

Με μόλις 4 χρόνια παρουσίας οι Πορτογάλοι Gaerea και ήδη έχουν αποκτήσει ορκισμένους εχθρούς στο μαυρομεταλλικό στρατόπεδο, με γνωστούς μουσικούς του είδους να τους επιτίθενται επειδή και καλά είναι hipster και έχουν stretch και βγάζουν selfie και άλλα τέτοια, κάτι τι οποίο βρίσκω ιδιαίτερα σπαρταριστό προερχόμενο από άτομα που πέρασαν την δεκαετία του 90 βάζοντας τη μαμά τους να τους βγάζει φωτογραφίες βαμμένους σαν κινέζικο πάντα. Αν λοιπόν ανήκετε στην κατηγορία των extra kvlt μάλλον οι Gaerea δεν είναι για εσάς.

Συγκεκριμένα ανήκουν στην κατηγορία του μοντέρνου, εύπεπτου, γυαλισμένου μαυρομέταλλου, αφού προτιμούν τριγκαρισμένες δίκασες, μελωδικά blast beat και μαυρο-coreίζοντα φωνητικά, ηχητικά συγγενείς σε μπάντες όπως οι Der Weg Einer Freiheit και οι “θέλω να γίνω Μούγλα στην θέση των Μούγλα” Uada, με την διαφορά ότι δεν φαίνονται τόσο νούμερα όσο οι τελευταίοι.

Ευχάριστοι γενικά, θα ικανοποιήσουν πλήρως τους οπαδούς του mainstream black metal, κυρίως του μοντέρνου αλλά πιθανότατα και του πιο παλιού των Dimmu Borgir και Satyricon κι ας μην μοιάζουν σε ήχο. Εμένα η αλήθεια δεν είναι και ιδιαίτερα της φάσης μου, αλλά μου κίνησαν το ενδιαφέρον αρκετά για να τους έχω και μελλοντικά υπόψη. Οι πιστοί προσέλθετε.

Facebook: https://www.facebook.com/gaerea/
Bandcamp: https://gaerea.bandcamp.com/

949

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.