FUATH: “II”

ALBUM

Είδος: Atmospheric black metal
Εταιρία: Season of Mist Underground Activists
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Μαρτίου 2021

Ο Andy Marshall κατάγεται από τη Σκωτία και είναι ο ιθύνων νους/συνθέτης των Fuath και Saor. Η ονοματοδοσία τους προέρχεται από μια γλωσσική οικογένεια των Κελτικών γλωσσών, τις Γοϊδελικές γλώσσες (γνωστές και ως Γαελικές γλώσσες) όπου οι λέξεις Fuath και Saor μεταφράζονται ως “μίσος” και “ελεύθερος” αντίστοιχα. Το μουσικό ταξίδι που προσφέρουν οι κυκλοφορίες του, τόσο με τους Saor όσο και με τους Fuath είναι αξιοθαύμαστο.

Με τους Saor έχει κυκλοφορήσει τα “Roots” (2013), “Aura” (2014), “Guardians” (2016) και “Forgotten Paths” (2019) και στην πλατφόρμα του YouΤube υπάρχει live βίντεο με τίτλο “Saor- Lockdown Live”, το οποίο περιλαμβάνει συνθέσεις από τα τρία τελευταία τους άλμπουμ και είναι εκπληκτικό!

Σε αντίθεση με τους Saor που είναι πιο folklore, με παραδοσιακούς Σκωτσέζικους ήχους και μελωδίες που ανήκουν στην αποκαλούμενη Caledonian metal σκηνή, οι Fuath είναι μια επιστροφή στις ρίζες του Νορβηγικού black metal, με σαφείς επιρροές από Burzum και Darkthrone που αισθητικά προσιδιάζουν σε ήχο και ατμόσφαιρα με πιο μεταγενέστερα συγκροτήματα όπως Drudkh (Ουκρανία) και Windir (Νορβηγία).

Το “II” όπως υποδεικνύει και η ονομασία αποτελεί την δεύτερη επίσημη δισκογραφική κυκλοφορία των Fuath, όπου συνθετικά ακολουθεί τον προκάτοχό του “I” (2016), αλλά με πιο επαγγελματική παραγωγή και πιο “τραχιά” φωνητικά. Όπως και ο Andy αναφέρει σε συνεντεύξεις οι συνθέσεις του “II” είναι … “πιο γρήγορες σε ταχύτητα και πιο χαοτικές”!

Η ακρόαση “back to back” και των δύο κυκλοφοριών είναι must για φίλους του είδους και ειλικρινά δεν μπορώ να προτείνω μεμονωμένες συνθέσεις. Συνίσταται η ακρόασή τους με ακουστικά ή σε ένα ήσυχο περιβάλλον με απόσταση από την πηγή ήχου. Η δισκογραφία του Andy Marshall απευθύνεται σε ακροατές που είναι introvert και εκλαμβάνουν τη μουσική ως μέσο πνευματικής κατάνυξης και εσωτερικής διεργασίας.

Tracklist:
Prophecies
The Pyre
Into the Forest of Shadows
Essence
Endless Winter

Facebook: https://facebook.com/fuathmusic
Instagram: https://instagram.com/fuathmusic
Bandcamp: https://fuath.bandcamp.com

473

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου