FROZEN TEARS: “Brazen Whisper”

ALBUM

Είδος: Melodic hard rock / AOR
Δισκογραφική: MR Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Αύγουστος 2021

Καλοκαιράκι, καφεδάκι και καλή διάθεση (όση μας έχει μείνει, μετα από όσα περνάμε), ο ιδανικός συνδυασμός για να μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα άλμπουμ το οποίο έχει φτιαχτεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, την απόλαυση και την χαλάρωση. Βασικά συστατικά του “Brazen Whisper”, το κέφι και το μεράκι από δυο «παλιές καραβάνες» του χώρου του melodic hard rock/AOR, του Thanis Akritidis και του Jon Powers, οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα μελωδίας και δυναμισμού.

Οι Frozen Tears, μας έρχονται από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και ουσιαστικά έχουμε μια κατάθεση ψυχής από δυο παιδικούς φίλους που πραγματοποιούν την επιθυμία και το κοινό τους όραμα. Άλλωστε και οι δυο έχουν μια μακρά πορεία σε συγκροτήματα που έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς, στον χώρο του μελωδικού ήχου, και γνωρίζουν άριστα πως παίζεται το «παιχνίδι», Απλώς είχαν αφήσει τους Frozen Tears για λίγο στον «πάγο», μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο τους “Silence of the Night” (1997).

Σίγουρα το “Brazen Whisper” «δεν ανακαλύπτει τον τροχό» και δεν φεύγει από την πεπατημένη των μεγάλων συγκροτημάτων του χώρου, άλλωστε είναι εμφανείς οι επιρροές από Dokken, KISS, Whitesnake, Extreme και Foreigner. Βέβαια το προσωπικό τους στίγμα είναι έκδηλο και η διάθεση που παρουσιάζουν απογειώνει το αποτέλεσμα.

Ακροβατώντας ανάμεσα στα μελωδικά περάσματα και τις «σκληρές» (όσο χρειάζεται) κιθάρες, κατορθώνουν να εμφανίσουν ένα δίσκο καταιγιστικό που δεν γίνεται να μην τον απολαύσεις μέχρι την τελευταία του «σταγόνα», ενώ και τα φωνητικά του Thanis Akritidis είναι εξαίσια και δουλεμένα, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στο άλμπουμ.

Τα εφτά κομμάτια του “Brazen Whisper” είναι ένα προς ένα διαλεγμένα για να στήσεις ένα μικρό πάρτι (με την απαραίτητη ροή μπύρας). Η έναρξη με το ομώνυμο κομμάτι κάνει αισθητή την παρουσία τους με κοφτά ρυθμικά σόλο, τα οποία σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα του δίσκου. Από κοντά και το “You”, που προσωπικά απόλαυσα περισσότερο. Αντίστοιχα τα “Hold On Tight” και “Set Me Free” είναι πιο μελωδικά και rock, μας κρατούν σε εγρήγορση με τις δυνατές εξάρσεις και το στακάτο ήχο τους. Το “Love Can Be Real” αποτελεί ένα μικρό AOR ύμνο που θα τον ζήλευαν σίγουρα πολλά γκρουπ. Το “Can’t Stop” αποτελεί τον ορισμό της μπαλάντας και σίγουρα οι Whitesnake «θα τους έβγαζαν το καπέλο». Τέλος, η διασκευή στους KISS με το “C’mon & Love Me”, είναι σοβαρή και αρκετά κοντά στο ύφος του πρωτότυπου, δίχως όμως να έχει κάποια πρωτοτυπία.

Συνοψίζοντας, οι Frozen Tears κατόρθωσαν να δώσουν μια φρέσκια πνοή, με σεβασμό στις αρχές του melodic hard rock, παρουσιάζοντας μια όμορφη και επαγγελματική δουλειά. Προσωπικά απόλαυσα κάθε στιγμή που μου χάρισαν. Eίμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του συγκεκριμένου ήχου τους έχουν τσεκάρει ήδη συντροφιά με τις κρύες μπύρες…

Tracklist :
Brazen Whisper
You
Hold On Tight
Love Can Be Real
Set Me Free
Can’t Stop
C’mon & Love Me (KISS cover)

Line-Up:
Thanis Akritidis (Vocals)
Jon Powers (Guitars/Keyboards/Bass)

Special Guest Musicians:
Glenn Wellman (Drums)
Ash Battle (Bass-YOU)
Erik Johnson-BOMBAY BLACK (Backing Vocals)
Bobby Miller (Backing Vocals-SET ME FREE)
Betania Hernandez (Violins/Viola-CAN’T STOP)

Facebook: www.facebook.com/frozentearsaustralia
Instagram: www.instagram.com/frozentearsofficial

580

Avatar photo
About Γιώργος Μακρής 90 Articles
Η μουσική για εκείνον είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη, καθώς θεωρεί πως τα πάντα είναι θέμα οπτικής και αισθητικής του καθενός. Πιστεύει πως ο σεβασμός είναι δεδομένος, τα πάντα ρει, η έρευνα, είναι βαθιά μέσα του και όλα γύρω του περιμένουν να εξερευνηθούν. Θα τον ακούσεις να μονολογεί «… η ζωή είναι μουσική, το θέμα είναι πόση μπορούμε να αντέξουμε...».