FRIENDZONE: Νέο video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Friendzone από τη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την επίσημη κυκλοφορία του lyric video, για το κομμάτι τους «Rock ‘n’ Roll και Αλητεία». Είναι 1 από τα 10 κομμάτια του full length ντεμπούτου τους που κυκλοφορεί στις 26 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Σ’ αυτή τη Γειτονιά»

«Ένας ύμνος στην underground νυχτερινή ζωή της πόλης τους, της Θεσσαλονίκης, το «Rock ‘n’ Roll και Αλητεία» είναι το πρώτο κομμάτι που κυκλοφορεί από τον επερχόμενο δίσκο. Με εξαιρετικό τρόπο, εισάγει τον ακροατή στην αισθητική του δίσκου, μουσικά και στιχουργικά, καθώς πραγματεύεται τη θεματολογία της αστικής ζωής, της φιλίας, της χρήσης ναρκωτικών και των ανθρώπινων σχέσεων, με κυνισμό. Αδιαμφησβήτητα ωθεί τη μπάντα σε ένα ολοκαίνουργιο επίπεδο μουσικής ωριμότητας, όσο ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την ολοκληρωμένη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου ντεμπούτου της. Είναι ένα χτύπημα αφοριστικού και εκρηκτικού Heavy Rock ‘n’ Roll.»

Μπορείτε να ακούσετε το “Rock ‘n’ Roll και Αλητεία» παρακάτω :

Facebook :
https://www.facebook.com/friendzonebandGR
Instagram :
https://www.instagram.com/friendzoneband_official/
E-mail :
friendzoneband16@gmail.com
Video captured by Shutterspeed Photography
Edited by Konstantinos “Teo” Karathanos
Recorded, mixed and mastered by Andronikos Trouk (Fall in Session)

Οι Friendzone είναι μια Heavy Rock’n’Roll μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, που σχηματίστηκε στις αρχές του 2018. Ξεχωρίζουν για τα χαρακτηριστικά riffs τους που δύσκολα ξεχνάς, τις γκρούβες τους σε υψηλές ταχύτητες, και τους γεμάτους κυνισμό ελληνικούς στίχους τους, που επικεντρώνονται στην ύλη και σε πιο ευθείς τρόπους έκφρασης, αφορίζοντας τη μεταφορική/ποιητική γλώσσα του στερεοτυπικού ελληνικού Rock. Επηρεασμένοι από την ζωηράδα του hard rock των late 80’s, τα μολυσματικά grooves του παλιού και σύγχρονου stoner rock, καθώς και το cult στοιχείο του κλασικού heavy metal και rock των 70’s, φτιάχνουν το δικό τους σύμπαν, αναμιγνύοντας επιδέξια τις επιρροές τους, φέρνοντας έτσι στη ζωή ένα μοντέρνο ηχητικό αποτέλεσμα. Με ενεργή παρουσία στα live δρώμενα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, έχουν κάνει headline και support shows, και η εμφάνιση τους επί σκηνής έχει λάβει πολλές θετικές κριτικές. Υπήρξαν επίσης νικητές του Battle of the Bands το 2019, που διοργανώνεται ετησίως στο χώρο του Eightball Live Stage.

Το Φεβρουάριο του 2018, έκαναν την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα με το EP «Διασυρμός» στο οποίο αφοσιώθηκαν στην πιο βρώμικη και ρυθμική πλευρά της αισθητικής τους, η οποία είχε ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης και μετουσίωσης, μέχρι να φτάσει στη σημερινή όψιμη μορφή της. Παρόλα αυτά, μέσω του πρώτου EP, καταγράφηκε η πρώιμη και εν μέρει «αδούλευτη» αισθητική της μπάντας, ως ενθύμιο, να μας θυμίζει το τι ακολούθησε.

Ένα χρόνο μετά, τον Αύγουστο του 2019, κυκλοφόρησαν το single τους «Κοκκινομάλλες», το οποίο ήταν μάλιστα και το πρώτο music video του συγκροτήματος. Το κομμάτι έφερε τη μπάντα πιο κοντά στην επιφάνεια, καθώς υπήρξε το πρώτο σημαντικό βήμα προς μια πιο επαγγελματική κατεύθυνση και έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της μπάντας. «Όταν είσαι ακόμα 20 χρονών, δεν είναι σίγουρο πως όλοι γύρω σου έχουν καταλάβει ότι αυτό που κάνεις το αντιμετωπίζεις με σοβαρή καλλιτεχνική προοπτική. Παρόλο που στις Κοκκινομάλλες δεν υπάρχει ένα «στιβαρό» θεματολογικό φορτίο, το κομμάτι ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν να ωθήσουμε προς τα έξω, ώστε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την καλλιτεχνική μας εικόνα».

Το ντεμπούτο τους «Σ’ αυτή τη Γειτονιά», μια συλλογή 10 κομματιών, θα είναι διαθέσιμο από τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ο δίσκος προσκαλεί τον ακροατή να ακολουθήσει τη μπάντα σε μια περιπέτεια, μέσα στο γκρι της πόλης, χωμένη στα νυχτερινά rock στέκια, τις γεμάτες πλατείες, και τα ατελείωτα άδεια σοκάκια που παραμονεύει ο κίνδυνος μετά τα μεσάνυχτα, εκεί που το έγκλημα βασιλεύει και οι συναλλαγές ναρκωτικών είναι καθημερινότητα. Μέσα σε αυτή την αστική φρενίτιδα, που η ζωή είναι γρήγορη και ο θάνατος αργός, το συναίσθημα της απογοήτευσης και της απελπισίας κυριεύει αυτούς που γιόρτασαν τη ζωή λίγο παραπάνω, ξενυχτώντας στα λαϊβάδικα, στις πλατείες και στα στενά, με παρέες που πια τους παράτησαν. Είναι φρέσκο, γρήγορο, groovάτο, χαρούμενο και θλιβερό, επικό με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Αυτό είναι το «Σ’ αυτή τη Γειτονιά».

Οι Friendzone είναι οι :

Ioannis Kesmiris (Johannes) : Lead Guitar & Vox
Nick Vekis : Bass Guitar & Backing Vox
Konstantinos Tzimiris : Rhythm Guitar & Backing Vox
Michael Karathanos : Drums & Percussion

258