FORSMÁN: “Dönsum i Logans Ljóma”

ALBUM

Είδος: Black metal
Εταιρία: Van records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2021

Την ώρα που κόσμος σπεύδει να φωτογραφήσει το ξύπνημα ενός γίγαντα που ήταν για πολλά χρόνια σε λήθαργο, κάποιοι κοιτούν στα μάτια τη λάβα και εμπνέονται από τη ζέστη του ηφαιστείου. To Μεράνταλιρ ξύπνησε και “γεννάει” συνεχώς νέους κρατήρες, όπως γεννάει δίσκους η ολοένα αυξανόμενη black metal σκηνή της νησιωτικής χώρας. Λίγα άτομα, αλλά ορκισμένα να γραφτούν στην ιστορία σαν η μεγαλύτερη παραγωγή “μαύρων” δίσκων ανά κάτοικο, επιστρέφουν εδώ με μία νέα παρουσίαση.

Οι Forsmán είναι μια τριμελής μπάντα (με τα μέλη τους να κρατούν τα στοιχεία τους κρυφά και να μας δίνουν ένα γράμμα μονάχα για το καθένα) που κάνει μια δυναμική αρχή, με το 25-λεπτο “Dönsum i Logans Ljóma” (Χορεύοντας στη λάμψη του Λόγκαν λέει το google translate).

Σύγχρονο black metal, βασισμένο στη μελωδία και το epicness, χωρίς όμως να προσφεύγει σε πομπώδεις ενορχηστρώσεις , ενώ τα φωνητικά παραπέμπουν στους Behemoth. Στην παραγωγή είναι ο εκ των ακρογωνιαίων λίθων της Ισλανδικής σκληρής μουσικής, Stephen Lockhart, ενώ για τα τύμπανα και τα κρουστά, οι Forsmán ευχαριστούν πάνω από 15 άτομα.

Το εξώφυλλο είναι του Πολωνού  Andrzej Masianis και απεικονίζει από όσο μπορώ να αντιληφθώ την πτώση του Εωσφόρου από τον Παράδεισο. Εμείς από την άλλη, Μένουμε Σπίτι και παρακολουθούμε τον έκπτωτο στην ελεύθερη πτώση του, ευχόμενοι να μη μας πάρει μαζί του προς τα κάτω. Η λάβα του Μεράνταλιρ καίει ακόμη και εμάς χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Οι Forsmán όμως, με την “ψυχρή” τους μελωδία θα μας δροσίσουν.
H Ισλανδία μας δίνει μια ακόμη υπόσχεση ποιότητας. Μένει μόνο να δούμε, αν θα την τηρήσει και αυτήν!

Υ.Γ. Τιμή και δόξα στους μουσικούς, που προσφέρουν το δημιούργημα τους στο bandcamp, με τιμή εκκίνησης 1€.

Facebook: https://www.facebook.com/forsmanband/
Instagram: https://www.instagram.com/jakob.mind
Bandcamp: https://forsman.bandcamp.com/

819

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.