FOR MY SANITY: “For My Sanity” EP

EP

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 1η Νοεμβρίου 2022

Να εδώ μωέ, χειροκροτώ! Για το πρώτο ομώνυμο EP των Τρικαλινών For My Sanity. Ένα συγκινητικό σετάκι 4 κομματιών ατόφιου heavy metal, “όπως το έφτιαχναν παλιά”, από φανερά μελετημένους τύπους στο αντικείμενο.

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης εκτελεί τις κιθάρες και το μπάσο και πραγματικά εντυπωσιάζει. Τον είχα ακούσει σε δουλειές όλου σχεδόν του metal φάσματος και σε μπάντες όπως οι Riffobia, Melan Selas και Warcode αλλά με σιγουριά είναι πολύ καλός συνθέτης και στο επίπεδο του heavy. Εξαιρετικά riffs και φοβερά solos ενώ ρυθμικώς με τη συνοδεία του Teo Τσατσαρώνη (drums) υπάρχει ποικιλία στα μοτίβα και ενδιαφέρουσα ροή. Ο δε Στράτος Χατζηδημητρίου έχει πολύ καλή και δυνατή φωνή και αν κάτι θέλει βελτίωση (μικρή, όχι σπουδαία πράγματα) είναι η προφορά. Τι να κάνουμε; Ας γεννιόσασταν στο Κέμπριτζ.

Πάρα πολύ καλά, ανθεμικά ρεφρέν και έξοχοι επίλογοι στα “Battle Born”, στο ομότιτλοο track “For My Sanity” (σαν power / thrash αναγωγή των Crimson Glory – μου θύμισε το έπος “Red Sharks” – καταπληκτικά solos), βαρύτατο το Maiden-ικό “Nothing at All” και θαυμάσιο το Dio / Μaiden tribute “War Inside Me” Πολύ καλός ο ήχος, καθαρός αν και ίσως λίγο λιτός για τις συνθέσεις.

Για debut, το “For My Sanity” είναι μια άριστη προσπάθεια. Καλοπαιγμένο, με συνθετικό ενθουσιασμό, σαν συγκινητική επαναφορά σε παλιακούς δεσμούς με την ωριμότητα του σήμερα. Πολύ καλό.

Facebook: https://www.facebook.com/ForMySanityBand

536

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.