FLAMES: “Resurgence”

Είδος: New Wave Old School Thrash Metal
Εταιρεία: NO REMORSE RECORDS
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Ιουλίου 2022

Πώς είναι άραγε να είσαι καταδικασμένος να κουβαλάς την κληρονομιά του μέταλ στους ώμους σου; Η τεράστια επιστροφή των πρωτοπόρων Flames, μετά από το 1996, ακούει στο -καθόλου τυχαίο- όνομα “Resurgence” και μπορεί να εκληφθεί ως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Με πιο απλά λόγια, οι Flames όπως αποδεικνύουν στα νέα 11 τραγούδια (+1 bonus), νιώθουν πολύ άνετα να κόψουν κώλους και εν έτη 2022, με το σαγηνευτικό old school thrash μέταλ τους. Το θέλετε ακόμη πιο απλά; Οι Flames πατάνε κάτω, περσινούς Sodom και φετινούς Kreator-Destruction για πλάκα!
Θυμάστε τον ενθουσιασμό που είχατε όταν πρωτοακούσατε όλα αυτά τα thrash αριστουργήματα στα 80ς; Αυτό το σφίξιμο στο στομάχι, σαν να έφαγες μια γλυκιά γροθιά, νιώθεις και με το Resurgence, το οποίο πατάει γκάζι στο πρώτο λεπτό και δεν παίρνει το πόδι από εκεί, σε καμία στιγμή.

Είτε μιλάμε για thrash μέταλ δυναμίτες, που συνδυάζουν άρτια το ευρωπαϊκό και το αμερικάνικο στυλ (Rotten Life, War in Mind) είτε για ακόμη πιο βίαιες συνθέσεις που παραπέμπουν σε death metal καταστάσεις (Murder Taste, Mercy Denied) είτε για κομμάτια που φέρουν πιο παραδοσιακές χέβι μέταλ μελωδίες στις φλέβες τους (Shell Shocked, Yourself Unknown), είναι ξεκάθαρο ότι η επιστροφή των θρυλικών Flames είναι μια «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής και όχι μόνο, μέταλ σκηνής.

Είναι μια «βόμβα» γιατί καταφέρνουν να αποφύγουν την παγίδα της στείρας νοσταλγίας. Όταν ακούς το Resurgence νιώθεις το «πού είναι τα χρόνια, ωραία χρόνια», με τον πιο υγιή τρόπο, όχι δηλαδή ως πισωγύρισμα. Αλλά ως άνοιγμα μιας πύλης στο χωροχρόνο, για να ξεπηδήσουν από μέσα όλα αυτά που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτή τη μουσική, κομμένα και ραμμένα όμως για την εποχή μας.

Ο ήχος και η παραγωγή είναι καμπάνα και εκεί καταλαβαίνει κανείς τις λεπτές ισορροπίες που έχουν κρατηθεί, για να ξεχωρίζει από τις νέες «πλαστικές» παραγωγές. Ο ήχος αναπνέει ελεύθερα, δίνοντας χώρο σε όλα τα όργανα να ακουστούν καθαρά και όχι μπουκωμένα, αλλά κρατώντας ταυτόχρονα αποστάσεις από συμπιεσμένους, πιο μοντέρνους ήχους. Το αποτέλεσμα φωνάζει «παρών» στο 2022, με έναν δικό του, απολύτως old school τρόπο.

Η επιστροφή των Flames είναι μια έκπληξη, μια κλωτσιά στα αχαμνά, για όλους αυτούς που ξέχασαν πώς παίζεται το αληθινό μέταλ.

Facebook: https://www.facebook.com/flamesmetal
Webpage: https://flames.gr/band/
Bandcamp: https://flamesband.bandcamp.com/

662

Avatar photo
About Γιώργος Καλλίνης 21 Articles
Θα με βρείτε στα διάφορα φόρα στο ιντερνέ να ξεχειλώνω μουσικές απόψεις, φέρνοντας στα άκρα συνομιλητές, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνουν επίτηδες, κάποιος που έχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο, μιλάει μέσα από μένα. Ναι, καπνός μπήκε στο μάτι μου!