FIREFORCE: “Rage Of War”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2021

Μια μπάντα με πολύ καλή προϊστορία στο είδος που υπηρετούν επανέρχεται και αυτή με το νέο της album μετά από μια τετραετία περίπου από το πολύ καλό “Annihilate the Evil”. Ο λόγος για τους power metallers Fireforce οι οποίοι με το “Rage Of War” εξακολουθούν να επιδεικνύουν την ολοφάνερη αγάπη τους για τους Judas Priest και την τεχνοτροπία τους.

Η αλήθεια είναι ότι στο νέο album το Priest-ικό metal είναι κατά κάτι παραπάνω μπολιασμένο με την προσωπική σφραγίδα της μπάντας και με μια λίγο πιο ενισχυμένη δόση επικότητας.

Οι riffοσειρές των Erwin Suetens και Matt Asselberghs δεν παρουσιάζουν καμία υποψία απομάκρυνσης από τα καθιερωμένα αν και αν θέλει κάποιος να εστιάσει ακριβώς στο χωρόχρονο των μεντότων τους θα πρέπει να κοιτάξει μάλλον στην περίοδο που ο Tim “Ripper” Owens βρισκόταν πίσω από το μικρόφωνο και την “καινοτόμα” (για την εποχή) προσέγγιση των Priest προς τον Pantera-οειδή ήχο. Άψογο και το ρυθμικό δίδυμο και ένα από τα μεγάλα ατού του album είναι η εξαιρετική ερμηνεία του Asselberghs πίσω από το μικρόφωνο, ο οποίος ακούγεται πολύ προσγειωμένος και δεν επιδίδεται σε άσκοπες υψιφωνίες, ενισχύοντας κατά πολύ τον heavy χαρακτήρα του “Rage Of War”.

Αρκετά καλά τα πιο-Priest-ψοφάς “March Or Die”, “Ram It” (που και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνεις που παραπέμπει) με το όμορφο ρεφρέν του και “Blood Judge”, εξαιρετικά τα “Firepanzer” (επίσης εύγλωτος ως προς τις επιρροές του τίτλος, τι κάνει νιάου στα κεραμίδια;) και “108-118” (το οποίο ακούγεται αρκετά thrashy στο στυλ των παλαιών Metallica), ενώ συνάντησα και κάποια ψήγματα από Iced Earth στο “From Scout To Liberator”.
Συμπερασματικώς το “Rage Of War” είναι ένα αξιολογότατο heavy metal album το οποίο και θα διασκεδάσει τους ανάλογους ακροατές. Άμεσο άκουσμα που δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα καφάσι με μπυρίτσες δίπλα σου. Καλοπαιγμένο και με σαφή αισθητική. Θετικό πρόσημο και σίγουρα αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας των Fireforce στο δισκογραφικό μετερίζι.

Facebook: https://www.facebook.com/Fireforceband/
Official page: http://fireforceband.com/

572

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.