EXILE OF HEAVEN

INTERVIEW

Παράλληλα με τον ρόλο του πίσω από το μικρόφωνο στους Κοζανίτες heavy / power metallers Sense Of Fear, ο Ηλίας Κυτίδης διατηρεί και τους Exile Of Heaven οι οποίοι έδειχναν ότι είναι αδρανείς. Να όμως που η εμφάνιση του νέου single “No Anchor Strong Enough” δείχνει ότι η μπάντα έχει ακόμη “σφυγμό”. Το Rockway.gr βρήκε την ευκαιρία να πιάσει κουβεντούλα για τα τεκταινόμενα στις τάξεις του σχήματος με τον mainman Ηλία και σας την μεταφέρει…

-Αρκετά χρονάκια πέρασαν από το debut σας”The Illusion Of Randomity” και επανέρχεστε με ένα νέο single. Mια “έκλαμψη” ή νέος κύκλος στην πορεία της μπάντας με κάποια νέα δουλειά ίσως;
Η αλήθεια είναι οτι πέρασαν 6 χρόνια ναι… Το κενό που υπήρξε ήταν ένας συνδυασμός αποχώρησης μελών και κορονοϊού, που είναι λογικό να πήγαν λίγο πίσω τα πράγματα. Όπως και να ‘χει, τώρα δε μιλάμε για μια έκλαμψη, μιλάμε για το νέο μας single που είναι κομμάτι από τον καινούριο μας δίσκο! Και ναι, θα μπορούσες να το πεις ένα νέο κύκλο για το συγκρότημα, για πολλούς λόγους.

Ποιοί αναμίχθηκαν στην παραγωγή του single;
Στην παραγωγή του single, εκτός από μένα, συμμετείχαν δυο πολύ καλοί φίλοι, ο Μιχάλης Μαστροκούκος (Night Threat / Sense Of Fear) που έπαιξε ως guest το μπάσο αλλά και το solo του κομματιού και ο Κώστας Θεοχάρης (Violent Siege / Final Answer / ex – Blade Of Spirit) που ανέλαβε για άλλη μια φορά την παραγωγή του single και του νέου δίσκου συνολικά. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τους δύο για τη συμβολή τους!

-Μιας και το ανέφερες, τι γίνεται σχετικά με τα νέα μέλη; Θα γίνει ξανά το line up πλήρες;
Χαχα, πονεμένη ιστορία! Αυτή είναι μια ερώτηση που πραγματικά δεν μπορώ να την απαντήσω. Κοίτα, στο single και στο δίσκο έχω αναλάβει όλες τις φωνές, όλες τις κιθάρες εκτός από τα solo και την ενορχήστρωση. Θέλω προφανώς να ξαναγίνει πλήρες και σταθερό το line up, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Αναζητώ νέα μέλη και πιστεύω πως θα βρεθούν… Προς το παρόν, ουσιαστικά προχωράω μόνος μου τη μπάντα και προσδοκώ για το καλύτερο!

-Θα υπάρξει αλλαγή πλεύσης και στη μουσική;
Δε νομίζω… Αλλαγή πλεύσης δεν θα υπάρχει, γιατί είμαι κατασταλαγμένος σχετικά με το τι γράφω και τι μου αρέσει. Τώρα μια μικρή φυσική “εξέλιξη” πιστεύω οτι είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι ακροατές. Άσε που δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις μεταξύ δίσκων της ίδιας μπάντας. Να περιμένετε σίγουρα όμορφα πράγματα!

-Πότε να περιμένουμε το νέο album;
Το νέο album θα βγει σίγουρα τη νέα χρονιά, το 2023, ελπίζω σχετικά νωρίς. Ξέρουμε όλοι βέβαια οτι οι περισσότερες μπάντες πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους, γιατί υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, αλλά αφού με ρωτάς, να μην απαντήσω;

-Δεν γίνεται να μη σε ρωτήσω και για το live στο οποίο συμμετείχες στις αρχές Ιουνίου στο Principal Club με τους Sense Of Fear, όπου και supportάρατε τους μεγάλους Accept. Πως πήγε;
Ήταν απλά εξαιρετικό. Ήταν τρομερή εμπειρία να ανοίγεις για μια τέτοια μπάντα, με δεκαετίες ιστορίας, ένα ζωντανό θρύλο της μουσικής που αγαπάς… ε, πρόκειται για τους Accept ρε φίλε! Πέρα από αυτό, το ιδιαιτέρως σημαντικό είναι οτι υπήρχε πάααρα πολύς κόσμος που ήρθε από νωρίς για να δει και εμάς και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Το feedback που πήραμε και επί σκηνής την ώρα του liveκαι κατόπιν, ήταν πραγματικά τρομερό. Περάσαμε σούπερ, και το ευχαριστηθήκαμε συνολικά όσο δεν πάει.

-Στην Κοζάνη τι γίνεται; Κινούνται τα μουσικά πράγματα;
Στην Κοζάνη υπήρχαν λίγα πράγματα έτσι και αλλιώς, έσκασε και η πανδημία και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα για ένα διάστημα. Τώρα αρχίζω και βλέπω δειλά – δειλά κινήσεις… Κάτσε να δούμε το φθινόπωρο! Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, πιστεύω οτι μόνο προς τα πάνω μπορούν να πάνε και να κινηθούν τα πράγματα.

-Αυτά προς το παρόν, θα τα ξαναπούμε με την ολοκλήρωση του νέου album. Η τελευταία κουβέντα δική σου.
Εγώ να πώ απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τα καλά τους λόγια και το support. Χάρηκα πολύ που άκουσα τόσο καλές κριτικές για το “No Anchor Strong Enough”, που αν και μετράει λίγες μέρες κυκλοφορίας, οι πρώτες αντιδράσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές! Όσοι δεν το ακούσατε, μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες, YouTube, Spotify, Bandcamp κλπ. Αυτά! Σ’ ευχαριστώ πολύ Ιορδάνη, και εσένα και το Rockway, για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη. Εις το επανιδείν!

Facebook: https://www.facebook.com/exileofheaven

465

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.