EPICA: “Ωmega Alive”

LIVE RECORDING

Είδος: Symphonic Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Δεκεμβρίου 2021

10 μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του πετυχημένου “Ωmega” οι Epica και η Nuclear Blast αποφάσισαν να κάνουν ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στους πολυπληθείς φίλους του συγκροτήματος. Η νέα κυκλοφορία ονομάζεται “Ωmega Alive” και θα κυκλοφορήσει σε πολλές εκδόσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο.

Το Σαββάτο 12 Ιουνίου οι Ολλανδοί πραγματοποίησαν το πρώτο τους live streaming show, το οποίο παρακολούθησαν οπαδοί σε πάνω από 100 χώρες και το αποτέλεσμα αυτού είναι το “Ωmega Alive”. Από τις 15 συνθέσεις του setlist οι 6 προέρχονται από το “Ωmega” και τα υπόλοιπα από προηγούμενους δίσκους των Epica.

Όπως θα περίμενε κανείς ο ήχος είναι λίγο πιο «ωμός» από τις studio δουλειές και πάλι όμως επικρατεί η γνωστή τελειότητα των Ολλανδών σε αυτόν τον τομέα. Θετική εντύπωση μου έκανε ό ήχος των drums που ακούγεται πολύ δυνατός, με τον drummer Ariën van Weesenbeek να «παίρνει κεφάλια». Εννοείτε ότι η Simone δίνει ρέστα με τις ερμηνείες της, αρκετές φορές αγγίζει την τελειότητα. Αλλά και η υπόλοιπη μπάντα δείχνει τον καλύτερό της εαυτό και εκτελεστικά είναι πολύ καλοί. Αυτό που δεν πρόκειται να καταλάβεις αν πάρεις την απλή έκδοση με το CD είναι ότι παίζουν live, αφού πρώτον δεν υπάρχει κοινό και δεύτερον η Simone, αν εξαιρέσεις ένα τραγούδι, δεν απευθύνεται καθόλου στο κοινό που τους παρακολουθούσε από το Internet. Πιο πολύ σε συλλογή προσομοιάζει το “Ωmega Alive” παρά σε κυκλοφορία. Σίγουρα σε έκδοση με DVD μετριάζεται αυτή η αίσθηση. Βέβαια το υλικό είναι πολύ καλό και δεν γίνεται να μην θαυμάσεις το μεγαλείο του συγκροτήματος σε συνθέσεις όπως “Kingdom of Heaven, Part 1 – A New Age Dawns Part V”, “Kingdom of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe”, “Cry for the Moon” και “The Skeleton Key”. Highlight του album είναι η ανατριχιαστική εκτέλεση του “Rivers” (A cappella), με την προσθήκη χορωδίας.

Μπορεί να μπάζει στο θέμα του live αλλά το υλικό του “Ωmega Alive” είναι φοβερό. Οπαδοί του συμφωνικού metal και «αρρωστάκια» των Epica, αυτή η κυκλοφορία είναι για σας!

Facebook: https://www.facebook.com/epica

786

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.