ECHO TRAIN: “Libation”

ALBUM

Είδος: Psych Rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου 2022

Είτε με έχει συνεπάρει η άνοιξη που έρχεται (αργά-αργά βέβαια), είτε φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την εγχώρια μουσική.
Ήδη στους τέσσερις πρώτους μήνες έχω ακούσει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και συνεχίζω να τα ακούω και εδώ, στο δεύτερο album των Αθηναιών psych rockers Echo Train.

Μεταφέροντας τον ακροατή στις δεκαετίες του 1960 και 1970, οι Echo Train παίζουν λίγο με την ethnic πλευρά της rock (βλέπε και τους Σουηδούς goat), με την ψυχεδέλεια των Jefferson Airplane, με την αστρική προβολή των Ash Ra Tempel (δες και στο λήμμα kraut), με την garage αισθητική των Sonics και έτσι, διαμορφώνουν έναν όμορφο προσωπικό χαρακτήρα, γύρω από την όμορφη φωνή της Ren.

Theremin, φλάουτα, sitar πλάι στα συμβατικά όργανα της rock μουσικής υφαίνουν έναν πολύπλοκο, αλλά τόσο οικείο ιστό, όπου στοιχεία σαν το hammond organ υπερέχουν.
H παρουσία του Nick Sid (ex-Cyanna Mercury) ενδυναμώνει την ήδη υπάρχουσα ομάδα που προσφέρει 13 συνθέσεις μεταξύ έκστασης και μυστικισμού σε μια χορταστική παραγωγή που πρέπει να ακούστει με το 100% της προσοχής σου.

Στο εξώφυλλο φαίνεται καθαρά η έντονη επιρροή της ινδικής μουσικής στη μουσική των Echo Train που μπλέκεται με την ψυχεδελική και άλλοτε υπερκόσμια ατμόσφαιρα, ενώ τα φωνητικά θα μπορούσαν κάλλιστα να επικαλούνται κάποιες άγνωστες θεότητες.
Εξάλλου “Libation” σημαίνει σπονδή η οποία δίδεται και εικαστικά στον θεό Γκανέσα, θεό της σοφίας, των τεχνών, των γραμμάτων, που πιθανότατα είναι η κύρια έμπνευση του δεύτερου πονήματος των Echo Train.

Η φαντασία μου με πάει κάπου σε άγνωστη δασώδη τοποθεσία, όπου χορεύουν νεράιδες γυμνές πίνοντας γλυκό κρασί, σιγοτραγουδώντας στίχους από κάποιο τραγούδι του “Libation”, το οποίο αν και δεν είναι κάτι που θα ακούσεις πρώτη φορά, θα σε κάνει να ξεχάσεις και να νομίζεις πως είναι η πρώτη φορά.
Αρκεί να πιστέψεις! Στη μαγεία. Στη μαγεία της μουσικής.

Facebook: https://www.facebook.com/EchoTrainTheBand
Instagram: https://www.instagram.com/echotraintheband/
Twitter: https://mobile.twitter.com/echotrainband
Bandcamp: https://echotrainband.bandcamp.com/

739

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.