DREAMS IN FRAGMENTS: “When Echoes Fade”

ALBUM

Είδος: Symphonic metal
Δισκογραφική: Boersma Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Απριλίου 2021

Ενάμιση χρόνο πριν οι Ελβετοί Dreams in Fragments κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο “Reflections of a Nightmare” και τότε είχα γράψει ότι υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης για αυτή την νέα μπάντα. Φέτος κυκλοφορούν το δεύτερο δίσκο τους “When Echoes Fade” και ήρθε η στιγμή να δούμε εάν έχουν καταφέρει να ανεβούν επίπεδο.

Μπορεί το εξώφυλλο του “When Echoes Fade” να είναι παρόμοιο με του “Reflections of a Nightmare” και να σε προϊδεάζει όσον αφορά στη μουσική κατεύθυνση, αλλά αυτό που φαίνεται εξαρχής είναι το πόσο έχουν βελτιωθεί σαν συγκρότημα οι Ελβετοί και ότι έχει πέσει πολύ δουλειά στο νέο δίσκο. Αρχικά ο ήχος είναι πιο βελτιωμένος και ακούγονται όλα καλύτερα, ενώ και οι ενορχηστρώσεις είναι αρκετά πιο πολύπλοκες. Το συγκρότημα είναι πιο «δεμένο» και παίζει με περισσότερη ενέργεια. Η τραγουδίστρια του group Seraina Schöpfer είναι υπέροχη σε όλες τις συνθέσεις και βγάζει ένα δυναμισμό που δεν είχε στο “Reflections of a Nightmare”. Τα τραγούδια είναι περισσότερα αλλά δεν κουράζουν και πλέον μπορείς να βρεις κάποια πολύ ωραία μουσικά θέματα για να ακούσεις. Το κυριότερο, υπάρχουν συνθέσεις που θα απολαύσεις αρκετές φορές, όπως το “By the Sea Forever”, το “To Avalon” ή το επικό “The Mind’ s Abyss” ή κομμάτια που πειραματίζονται πετυχημένα όπως το “Bulletproof” ή το “Own the Night”. Θα ήθελα λίγα περισσότερα κιθαριστικά solos παραπάνω, αλλά και έτσι δεν με πειράζει αφού η πολύ καλή δουλειά στα πλήκτρα με υπερκαλύπτει.

Ναι, αυτήν τη φορά η νέα δουλειά των Ελβετών ξεπερνάει τον πήχη και το “When Echoes Fade” μπορεί να υπερηφανευτεί για την ποιότητά του. Με αυτήν την κυκλοφορία οι Dreams in Fragments ανεβαίνουν κατηγορία και το νέο CD είναι μια πολύ καλή πρόταση για τους φίλους του symphonic metal.

Facebook: https://www.facebook.com/dreamsinfragments/

1130

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.