DREAMLORD: “Disciples Of War”

ALBUM

Άλλη μια κυκλοφορία από Ελληνική μπάντα, που ήρθε στη “δύση” του 2019. Αυτήν τη φορά πρόκειται για τους thrashers Dreamlord, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Disciples Of War” από τη No Remorse Records.

Και μπορεί να μιλάμε για το ντεμπούτο τους, όμως η μπάντα υπάρχει από το 1995, κυκλοφορώντας κάποια demos, με ένα μικρό “διάλειμμα” μεταξύ 2001-03. Το πώς και το γιατί δεν το εξετάζουμε, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως οι Dreamlord είναι εδώ και πρέπει (και θέλουμε) να μείνουν. Το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και άνοιξαν τη συναυλία των τεράστιων Annihilator. Προφανώς και δεν επιλέγεσαι τυχαία ως support στους “θρύλους”, αν δεν έχεις δείξει τα “κάκαλά” σου.

Με το πρώτο τους αυτό άλμπουμ προσφέρουν άψογα δείγματα thrash metal, βασισμένα στις κύριες επιρροές τους που “κονταροχτυπιούνται” μέσα σ’ αυτό, με το αποτέλεσμα να είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό. Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, όταν έχουν “περάσει” ιδανικά από το δικό τους φίλτρο, μεταξύ άλλων τους Metallica, Megadeth και Sacred Reich;

Με μια “σφιχτοδεμένη” παραγωγή και ένα επίσης “δεμένο” σύνολο, το άλμπουμ βρίθει πωρωτικών riffs, ώστε να μπορείς ανεμπόδιστα να επιδοθείς στο αγαπημένο σου εκτονωτικό χόμπι, που δεν είναι άλλο από το headbanging. Η εισαγωγή είναι ιδανική με το καταιγιστικό “Out For Blood” και χωρίς να πάρεις ανάσα πάρε και το “Disciples Of War” για να “στρώσεις χαρακτήρα”. Διάλειμμα με τη groove-ιά του “The 11th Hour”, για να ξεσηκωθείς ξανά με το Sacred Reich-ικό “Humanity Enslaved”. Ο Μπάμπης Παλαιογιώργος προφέρει τους αντιπολεμικούς στίχους του με τρόπο αντίστοιχο του Phil Rind και σε αρκετά σημεία θυμίζει λίγο από James Hetfield. Στο “Aggressive Denial”, στην εισαγωγή πρωτοστατεί το μπάσο του Χρήστου Πεβερέτου, για να εξελιχθεί το κομμάτι σε ένα ακόμη ’90s thrash “διαμαντάκι”. Η “επιθετική” riff-ολογία συνεχίζεται και στο “Blinded Eyes”, με το (βρωμάω 90-ίλα) solo του Γιάννη Γλυκιώτη και το σταθερό παίξιμο του Νίκου Κουσούνη στα drums.

Υπέροχη σύνθεση και το σχεδόν 7λεπτο instrumental “Act Of God”, όπως και το καλύτερο (imho) του άλμπουμ, το groovy “Outcast” με το πολύ ωραίο τελείωμα, με το solo και τα bass licks να επιδίδονται σε ένα άτυπο “πινγκ-πονγκ”.

Μπορεί λοιπόν το “Disciples Of War” να κυκλοφόρησε στα τέλη του ’19, αλλά είναι ευκαιρία να το ψάξουν ακόμη περισσότεροι μέσα στο ’20. Οι λάτρεις του ήχου ας επενδύσουν άφοβα.

https://www.facebook.com/pg/dreamlordofficial/about/?ref=page_internal

290
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.