DRAKKAR: “Chaos Lord”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Punishment 18 Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Η Ιταλική σκηνή, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, σε πείσμα των τότε καιρών, αποτέλεσε ένα από τα καταφύγια του κλασσικού ήχου. Μπάντες όπως οι Rhapsody of Fire, Domine, Doomsword, Drakkar και αργότερα Wotan και Holy Martyr, έδωσαν εξαιρετικούς δίσκους και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το Ελληνικό heavy metal κοινό. Τα χρόνια πέρασαν, το heavy metal επέστρεψε πιο ακμαίο και κάποια από αυτά τα συγκροτήματα πλέον είναι ανενεργά. Όχι όμως και οι Λομβαρδοί Drakkar οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι πολύ ενεργοί και φέτος κυκλοφορούν το 6ο τους δίσκο, “Chaos Lord”.

Στο “Chaos Lord”, όποιος έχει ακούσει τις παλαιότερες δουλειές των Ιταλών, θα ανακαλύψει ότι περιλαμβάνει συνθέσεις από όλα τα διαφορετικά στυλ που έχουν υιοθετήσει οι Drakkar με τα χρόνια. Ταυτόχρονα διατηρούν τη σύγχρονη οπτική που έχουν σαν μπάντα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακούγονται αρκετά “φρέσκοι” και με “καθαρό” ήχο χωρίς όμως να χάνουν τη “βαρβαρότητά” τους. Για παράδειγμα το “Horns Up” είναι ένα τελείως power κομμάτι ενώ τα επικά “Lord of a Dying Race” και “Through The Horsehead Nebula” θα μπορούσαν να βρίσκονται στον πρώτο δίσκο ή το πιο thrashy “The Pages of My Life” θυμίζει εποχές “Razorblade God”. Πολύ καλή επιλογή ήταν να αντλήσουν επιρροές από την Ιρλανδική παράδοση, αφού και τα δύο κομμάτια στα οποία το επιχειρούν, τα “True to the End” και “And He Will Rise Again” είναι από τα καλύτερα του δίσκου. Η απόδοση της μπάντας είναι εξαιρετική, με τον Davide dell’ Orto να είναι όπως πάντα αρχοντικός στις ερμηνείες του και τον Dario Beretta να φτιάχνει ωραία solos. Επίσης η προσθήκη δεύτερου κιθαρίστα αλλά και μόνιμου drummer, νομίζω ότι έκανε ακόμα καλύτερη τη μπάντα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και έτσι οι Drakkar αποτελούν μια σταθερή αξία στο χώρο του power metal. Το “Chaos Lord” είναι η καλύτερή τους δουλειά την τελευταία δεκαετία και θα ευχαριστήσει τους φίλους του κλασσικού ήχου.

Facebook: https://www.facebook.com/drakkarmetal

1162

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.