DRAGON’ S KISS: “Barbarians of The Wasteland”

REISSUE

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Firecum Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Ιουλίου 2021

Τους θυμάστε κάτι Πορτογάλους heavy metallers με το όνομα Dragon’s Kiss, που πριν 7 χρόνια μας συστήθηκαν με το «αποκαλυπτικό» ντεμπούτο τους “Barbarians Of The Wasteland”; Και να μην τους θυμάστε, είμαστε εμείς εδώ για να σας θυμίζουμε τέτοιες άκρως heavy metal-ικές καταστάσεις. Οι συμπαθείς Πορτογάλοι λοιπόν, κατάφεραν πριν λίγους μήνες να κυκλοφορήσουν σε μορφή LP το μοναδικό full length τους, ώστε οι λάτρεις του βινυλίου να μπορέσουν να εμπλουτίσουν τη δισκοθήκη τους με ένα αρκετά αξιόλογο “old school” heavy metal album.

Οι Dragon’s Kiss, για όσους δεν τους έχουν ακουστά, είναι μία σχετικά νέα μπάντα στο χώρο του κλασικού heavy metal και προέρχονται από μία σκηνή που τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον underground «ρεύμα» στο χώρο της «σκληρής» μουσικής. Αν μη τι άλλο, αποτελούν ακόμη ένα «γρανάζι» μιας καλοκουρδισμένης «μηχανής», που κάνει άλματα προόδου στο παγκόσμιο metal γίγνεσθαι.

Θεωρώντας λοιπόν ότι οι περισσότεροι από εμάς ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με το group και συνεπώς με το ντεμπούτο τους “Barbarians Of The Wasteland”, καλό θα είναι να πούμε κάνα δυο πραγματάκια για αυτό το apocalyptic heavy metal των Πορτογάλων. Είναι φανερό ότι κινούνται σε “old school” μονοπάτια, με προεξέχουσες τις ’80s heavy metal φόρμες και με τα χαρακτηριστικά γρεζάτα φωνητικά, «σήμα κατατεθέν» σχεδόν του συνόλου των Πορτογαλικών σχημάτων του χώρου. Αυτό που κλέβει αν θέλετε την παράσταση όμως, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτήν την Motorhead-ική «αλητεία» και το “dirty” rock ‘n’ roll feeling των Βρετανών θρύλων. Το “Barbarians Of The Wasteland” είναι λοιπόν ένα καθαρά heavy metal-ικό album, φτιαγμένο για να ακούγεται πίνοντας μπύρες και «ρίχνοντας ξύλο», μέσα σε ένα ασταμάτητο για 40 λεπτά mosh pit.

Όσον αφορά στις συνθέσεις, οι Dragon’s Kiss έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν 8 ευχάριστα κομμάτια, γεμάτα «αλητεία» και με «υλικά» που δείχνουν να μην κουράζουν τον ακροατή, κάθε άλλο του ανεβάζουν το μεταλλικό ηθικό, και για το επόμενο 40λεπτο μοιάζει σαν έναν αιώνιο έφηβο που χτυπιέται στους ήχους του ντεμπούτου των Πορτογάλων. Το ομώνυμο κομμάτι ως εισαγωγή, φαντάζει αν μη τι άλλο ως το αντιπροσωπευτικότερο τραγούδι αυτού που και οι ίδιοι παρουσιάζουν ως «αποκαλυπτικό» heavy metal, ενώ και τα “Ride For Revenge” και “Ride Till We Die” μοιάζουν άκρως «πολεμικά». Εξαιρετικές και δύο διασκευές του group στους Marquis De Sade και The New Order, με τα “Somewhere Up In The Mountains” και “Rock ‘n’ Roll Soldiers” αντίστοιχα. Και αν τείνουν να μοιάζουν «βαρβαρικές», αυτό δεν είναι που εξάπτει περισσότερο τη φαντασία μας και κάνει το μυαλό μας να «φτερουγίζει» από ευχαρίστηση; Εμένα τουλάχιστον, με κέρδισαν με την ευθύτητα και την heavy metal-ική αμεσότητά τους.
Το “Barbarians Of The Wasteland” σίγουρα δεν ανακαλύπτει την Αμερική, αλλά πρόκειται για ένα album «αλήτικο», «βρώμικο» και άκρως heavy metal-ικό. Ακούγεται ευχάριστα στην ολότητά του και σίγουρα δεν κουράζει τον ακροατή, αντίθετα τον έλκει με την ευθύτητα και την αμεσότητά του. Από εμένα είναι ΝΑΙ!

Facebook: https://www.facebook.com/dragonskissband

512

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.