DOMINATION INC

INTERVIEW

Το thrash metal έχει ζήσει μια μεγάλη άνθιση την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας και αναμφισβήτητα, ένα από τα ονόματα που πλέον ξεχωρίζουν είναι οι Domination Inc. Ενόψει της εμφάνισης τους στο πλάι των Sodom (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), ο Δημήτρης Μαρσέλος απευθύνει το λόγο στους Domination INC (Άρης-κιθάρα, Άγγελος-τύμπανα, Θοδωρής-φωνητικά, Τάσος μπάσο).

-Καλησπέρα, μάγκες! Το 2014 σε ένα After the wave festival είχα παρακολουθήσει κάποια αμούστακα παιδιά με περίσσιο πάθος να παίζουν λεβέντικο thrash metal. Τι έχει αλλάξει από τότε για τους Domination εκτός από τη ηλικία σας;
Άγγελος
: Καλησπέρα! Πια θα μας δεις με το ίδιο περίσσιο πάθος να παίζουμε την μουσική που αγαπάμε. Η μουσική μας έχει πια εξελιχθεί από το old school thrash που παίζαμε τότε, έχει ωριμάσει θα έλεγα, καθώς και τα ακούσματα μας είναι πια πολύ περισσότερα.

-Να με συγχωρέσετε για την ερώτηση, αλλά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί προστέθηκε το Inc. Θέλατε να συνδεθείτε νοητά με τους Grip Inc. ;
Θοδωρής: Καμία σχέση. Απλά το όνομα “Domination” είχε ήδη κατοχυρωθεί από έναν rapper . Για αυτό το λόγο προσθέσαμε το “inc”.

-Τρία χρόνια πέρασαν από το “Memoir 414” και δυστυχώς ο Covid χάλασε και τα δικά σας σχέδια. Τι έχει το μενού από δω και πέρα; Έχετε νέο υλικό για το επόμενο album σας;
Άρης: Ναι, δυστυχώς ο COVID χάλασε πολλών ανθρώπων τα σχέδια όπως και τα δικά μας. Και τα δυο ευρωπαϊκά tour που είχαμε με τους Destruction και Nervosa ακυρώθηκαν. Μετά την πρώτη καραντίνα και αφού μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί πάλι, ξεκινήσαμε να γράφουμε καινούρια κομμάτια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ηχογράφησης αυτό τον καιρό. Όλα αυτά τα γεγονότα των τελευταίων 2 χρόνων (κορωνοιός, George Floyd, δίκη της χρυσής αυγής, νομοσχέδιο “Λιβάνιου” για λογοκρισία και διαγραφή από το διαδύκτιο αν κριθεί απαραίτητο οπτικοακουστικών υλικών, απαξίωση μουσικών κλπ) μας επηρέασαν αρκετά και αυτό ακούγεται στη μουσική, αλλά και στους στίχους του επόμενου δίσκου. Στο κομμάτι των live δυστυχώς, δεν μπορούμε να κανονίσουμε κάτι ευρωπαϊκό για την προώθηση του “Memoir 414” που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από δύο χρόνια θα ξαναπαίξουμε στην Αθήνα μαζί με τους Sodom στο Fuzz στις 24 Μαρτίου. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί γιατί αυτή την ενέργεια και εκτόνωση την χρειαζόμαστε όλοι μας.

-Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα από την κυκλοφορία του, θεωρείτε πως θα μπορούσατε να έχετε κάνει κάτι καλύτερα;
Άγγελος: Ο κάθε δίσκος της μπάντας αντιπροσωπεύει κάποια περίοδο της μπάντας, οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να είχε γίνει κάτι διαφορετικά, ή καλύτερα αν θες. Eiδικά σε εμάς είναι πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος την μουσική εξέλιξη της μπάντας ακούγοντας τους δίσκους στην σειρά.

Συμφωνία με SPV, περιοδεία με Malevolent Creation που διεκόπη. Πόσο ψηλά στοχεύουν οι Domination Inc.; Απολύτη κυριαρχία του ακροατηρίου;
Άρης: Το όνειρό μας, όλων των μελών ξεχωριστά, αλλά και σαν σύνολο ακόμα πιο έντονα, είναι να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, καινοτόμο και μοναδικό προβάλλοντας τις ιδέες μας, τον χαρακτήρα μας και τους προβληματισμούς μας. Μέσα από την δική μας μορφή τέχνης να εκφράσουμε αυτά που αισθανόμαστε και ελπίζουνε όλο αυτό να επηρεάσει θετικά και άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοιους ενδοιασμούς. Το πόσο μεγάλη επιτυχία θα έχει αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά δεν μας νοιάζει και πάρα πολύ. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε έχοντας ή όχι την απόλυτη κυριαρχία του κοινού.

Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε εξαρχής στον ακραίο ήχο; Ποιο ήταν το πρώτο album που ακούσατε;
Θοδωρής: Προσωπικά το πρώτο άλμπουμ που άκουσα και με τράβηξε στον “ακραίο” ήχο ήταν το “Far Beyond Driven” από τους Pantera. Ο τσαμπουκάς, η ωμότητα και η ακρίβεια του συγκεκριμένου δίσκου ήταν κάτι το οποίο ήθελα να αναπαράγω με τον τρόπο μου και στη δική μας μουσική.

-Σύντομα εμφανίζεστε μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του metal, τους Sodom. Πόσο σημαντικό είναι για μια νέα μπάντα να γνωρίζει από κοντά τέτοια μεγαθήρια; Τι συναυλιακά σχέδια έχετε για τη συνέχεια;
Άγγελος: Σαφώς έιναι πάντα ωραίο να γνωριζεις ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει στο χώρο της μουσικής. Τώρα όσον άφορα για τις εμφανίσεις της μπάντας, το να παίζουμε ζωντανά είναι ένα από τα πράγματα που αγαπάμε περισσότερο, καθώς έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τους αρέσει η μουσική μας. Προς το παρόν όμως, έχουμε επικεντρωθεί στο να τελειώσουμε τον καινούργιο δίσκο.

-Αυτόν τον καιρό παρακολουθούμε έναν ακόμη πόλεμο που δυστυχώς εμπνέει το thrash metal ποικιλοτρόπως. Θα σκεφτόσασταν ποτέ να γράψετε έναν θεματικό αντιπολεμικό album ;
Άρης: Με τους Malevolent Creation στην περιοδεία κάνανε 2 live στην Ουκρανία και μου φαίνεται απίστευτο που αυτές οι πόλεις που πριν δυο χρόνια παίζαμε live καταστρέφονται σιγά σιγά και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε πόλεμο. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να σταματήσει σύντομα και να μην επεκταθεί και σε άλλες πόλεις ή και χώρες. Τώρα αν εμείς θα γράφαμε ένα καθαρά αντιπολεμικό δίσκο, δεν ξέρω.

-Αν μπορούσατε να καλέσετε από έναν guest ο καθένας στον επόμενο δίσκο σας, ποιους θα ακούγαμε;
Άρης: Ice motherfuckin T (Body Count)
Θοδωρής: Henry Rollins (The Black Flag, Henry Rollins Band)
Άγγελος: Jason Aalon Butler (Letlive, Fever 333)
Τάσος: Mario Duplantier (Gojira)

-Με το χέρι στην καρδιά και χωρίς πολλή σκέψη, ποιον δίσκο θα σώνατε από την πυρηνική καταστροφή;
Άρης: Pink Floyd: “The Wall”
Θοδωρής: Slayer: “Reign In Blood”
Άγγελος: Motörhead: “Bastards”
Τάσος: Depeche Mode: “Devotion”

-Τέλος, θα ήθελα να μας αφιερώσετε έκαστος από έναν στίχο σας, προσκαλώντας έτσι τους αναγνώστες μας στο live.
Όλοι μαζί θα λέγαμε “Shiet’s ’bout to explode”.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
Εμείς ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε όλους στις 24 Μαρτίου στο Fuzz. 

1043

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.