DISCHARGE: “Protest and Survive-The Anthology”

ALBUM

Είδος: Hardcore Punk
Δισκογραφική: BMG
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου 2020

Αν ακούτε punk, crust, black metal, death metal, grind και δεν αναγνωρίζετε το όνομα Discharge, κάντε ένα βήμα πίσω και ακούστε τους προσεκτικά. Οι Άγγλοι από το βαρετό Stoke-On-Trent είναι η επιτομή του σκληρού ήχου και κληροδότησαν σημαντικά πράγματα στις μετέπειτα σκληρές σκηνές παγκοσμίως.

Τον ήχο τους θα προσέξετε κρυμμένο στο ακραίο γιαπωνέζικο core, στο πρώιμο νορβηγικό black metal, στο old school death metal και στο grind core, ενώ είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το λεγόμενο D-beat punk. Για να μη γράψουμε 10-σέλιδο αφιέρωμα (μιας που εκτενέστερες αναφορές βρίσκετε στο βιβλίο του Ian Glasper, “Burning Britain” και στο “Crossover-The Edge” του Αλέξανδρου Ανεσιάδη), θα περάσουμε στην παρουσίαση της παρούσας κυκλοφορίας της “μεγάλης” BMG.

Μια συλλογή 53 τραγουδιών σε διπλο cd και διπλό βινύλιο, με πλούσια booklet έκαστο, η οποία είναι ένα must για τους hooligans των Discharge, αλλά και για εκείνους που θα έχουν πρώτη γνωριμία με την μπάντα, αν και καθυστερημένη κατά 4 δεκαετίες.

Περιέχονται κομμάτια τόσο από το μακρινό παρελθόν του demo 1977 και της παρθενικής κυκλοφορίας του “Realities of War” ως και επανεκτελέσεις θρυλικών κομματιών της πρώτης περιόδου, live κομμάτια, remixes και γενικά μια όμορφη διαδρομή στην καριέρα της μπάντας. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, το ακυκλοφόρητο “Descending into madness” από το 2002, την περίοδο πριν την κυκλοφορία του “Discharge” album.

Ακούς και πάλι κομματάρες από τo σημαντικό τους “Hear Nothing See Nothing Say Nothing”, ακούς κομμάτια από αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες τους σαν το “Exiled in Hell” από το “Shooting Up the World” του 1993, από διάφορα ΕPs, επτάιντσα και splits και είσαι έτοιμος να σπάσειw ό,τι βρίσκεται γύρω σου.

Όλες οι περίοδοι των Discharge από την κλασική punk των πρώτων χρόνων ως τον D-beat καταιγισμό που τόσο τους έκανε απαραίτητους για τα αυτιά μας, μαζεμένα σε μια κυκλοφορία που θα κάνει τη χρονιά αυτή πιο σημαντική για κάποιους.

Ο πολιτικός τους στίχος, η εξαιρετική τους live υπόσταση, η ύπαρξη τους σε κάθε τζάκετ που σέβεται τον κάτοχο του, όλα αυτά καθιστούν τους Discharge ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης μουσικής ιστορίας και αυτό το ανθολόγιο, κάτι αναγκαίο για μια πλήρη δισκοθήκη. Συγκροτήματα από τους Celtic Frost ως τους Metallica και από τους Rancid ως τους Wolfbrigade, πίνουν νερό στο όνομα τους, οπότε και εσύ κάνε χώρο στα ράφια σου για να προσθέσεις κάτι τόνους μουσικής ιστορίας.

Αρχίζω οικονομία γιατί αν η κόρη μου αποφασίσει να ακολουθήσει τα χνάρια μου, θα πρέπει να έχω τα κατάλληλα αντικείμενα να της κληροδοτήσω!

Facebook: www.facebook.com/Dischargeofficial
Instagram: https://www.instagram.com/discharge.official/
Official Site: http://thenightmarecontinues.yolasite.com/


508

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.