ΔΗΜΗΤΡΗΣ “JAMES” ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ: Επιστρέφει το νέο ep “Diddycoy”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναν χρόνο μετά την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Kaemos” ο δημιουργός και κιθαρίστας Δημήτρης Μπασδάνης, αναγνωρίσιμος στο ευρύ μουσικόφιλο κοινό ως James Basdanis, συνεχίζει το παραγωγικό μουσικό του ταξίδι με ένα νέο EP τριών νέων συνθέσεων του με τίτλο “Diddycoy”.

Πρόκειται για έναν κύκλο κομματιών που ο Τζέημς Μπασδάνης έγραψε στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε μετά την κυκλοφορία του “Kaemos” και που πήραν σάρκα και οστά στα Live όπου έδωσε με τους Anatolian trio σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Τρία instrumental κομμάτια (1. Diddycoy, 2. Unbalanced, 3. The Conium) με τον χαρακτηριστικό κιθαριστικό ήχο και την ιδιαίτερη μουσική αισθητική του δημιουργού τους. Κάθε ένα από τα κομμάτια είναι μια ιστορία. Ενας συνδυασμός συναισθήματος και τεχνικής σε ένα μπλέξιμο ανατολής και δύσης. Το μουσικό ύφος του James και εδώ ‘παίζει’ ανάμεσα στο ροκ, τη Jazz και την ελληνική παραδοσιακή μουσική, Ενώ ο τίτλος του EP, “Diddycoy” (O ταξιδιώτης, ο “Ημίαιμος” – στη γλώσσα των Ρομά), φανερώνει το ταξιδιάρικο μπλέξιμο των μουσικών που θα ακούσει ο ακροατής σε αυτό το μίνι-άλμπουμ.

Η ηχογράφηση των κομματιών έγινε Live στα Ιωάννινα (Rana Studio) από τους Anatolian Trio, με τους James Μπασδάνη (κιθάρα), Νίκο Τάγγα (Μπάσο) και τον Γιώργο Μέμο (Τύμπανα), ενώ συμμετέχουν o Αλέξης Δόσης (Πλήκτρα) στο κομμάτι “The Conium” και η Σοφία Κάκκου (Κρουστά) (ηχογράφηση από τον Βαγγέλη Καραπέτρο στο Παζλ Studio (Αθήνα)), στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ. Την ενορχήστρωση των τραγουδιών υπογράφει ο ίδιος ο δημιουργός.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νίκος Πανταζάρας
Παραγωγή: JBMusic

Έγραψαν για το Diddycoy:

Φώντας Τρούσας στο Δισκορυχέιον:

  • “Μπορεί λοιπόν αυτό το ύφος του ελληνικού-ελληνικού progressive να μην είναι κάτι άγνωστο σαν ήχος, όμως σε κάθε περίπτωση είναι ένα γόνιμο και οπωσδήποτε ενδιαφέρον μονοπάτι, στο οποίο πάντα θα υπάρχουν κι άλλα ακόμη περιθώρια εξερεύνησης. Και εδώ, σ’ αυτό το μικρής διάρκειας δισκάκι, ο Μπασδάνης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση – ιδίως με το τελευταίο track του “Diddycoy”.”

Κώστας Κούλης στο Noizy.gr:

  • “Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το Progressive στοιχείο συνυπάρχει με το λαϊκό και πως οι κιθάρες παίζουν θέματα που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν παιχτεί και από μπουζούκι. Η Ανατολία καθρεφτίζεται στις συνθέσεις και τα τριημιτόνια κρατούν και βαστούν γερά.”

Matthew T. στο Blaster Music Magazine (Διεθνές Μουσικό Περιοδικό):

  • “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον ανερχόμενο μουσικό συνθέτη James Basdanis και τον ιδιαίτερο ανατολιτικό ήχο του!”

ZoneNights.com (Αργεντίνικο Μουσικό Site):

  • “Αυτό είναι το Diddycoy, 3 τραγούδια που θα δώσουν μια ευχάριστη αίσθηση στην μέρα σας, περισσότερο αν θέλετε εναλλακτικούς ήχους.”

BeachSloth.com (Αμερικάνικο Μουσικό Blog):

  • “Ένα εξαιρετικά εξελιγμένο έργο, το “Diddycoy” αναδεικνύει την άψογη ικανότητα του James Basdanis ως καλού συνθέτη. Οι συνθέσεις εδώ παρουσιάζουν μια τεράστια γκάμα από σχεδόν σιωπή έως ξαφνικά ξεσπάσματα.”

Ακούστε σε Youtube, Spotify, Soundcloud, BandCamp κλπ:
https://linktr.ee/basdanis