DIE APOKALYPTISCHEN REITER: “Wilde Kinder”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Απριλίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι μας απασχόλησαν αρκετά την τελευταία χρονιά. Από τη μια η επανέκδοση του “All You Need Is Love”, από την άλλη το τελευταίο “The Divine Horsemen” και να πουν πριν καλά-καλά κλείσει χρόνος από αυτό, ένα νέο φρεσκότατο LP. Ίσως και να σε υποψιάσει όλη αυτή η δημιουργικότητα, φίλε αναγνώστη και ομολογώ και ο ίδιος πως αντιμετωπίζω με επιφύλαξη τέτοιες καταστάσεις. Απλά με αυτό εδώ, ίσως οι Γερμανοί metallers Die Apokalyptischen Reiter να παραδίδουν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους.

Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεχάσεις μια και καλή τον όρο “death” στο style των Die Apokalyptischen Reiter. Η μπάντα πλέον φανερά κλίνει προς το παραδοσιακό heavy metal (με σύγχρονο τεχνολογικά ήχο) και αντικειμενικά τα καταφέρνει πολύ καλύτερα και ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα απαλλαγμένη από τα συμφωνικά μέρη.

Με άριστο ήχο, πολύ καλή riffολογία, συμπαγέστατο και βαρύ ρυθμικό υπόβαθρο και με αιχμή του δόρατος την πολύ καλή και ευρείας γκάμα φωνή του Daniel (ο οποίος πλέον εστιάζει αποκλειστικά στη μητρική του γλώσσα), οι Die Apokalyptischen Reiter καταθέτουν ένα album υψηλής τραγουδοποιΐας με αρκετά κομμάτια να έχουν αέρα hit και με καμία προσπάθεια απόκρυψης των επιρροών τους. Καλές μπασογραμμές, καλές μελωδίες και πολύ όμορφα συνολικά ρεφρέν.

Θαυμάσια τα “Von Freiheit will ich singen” και “Nur frohen Mutes” τα οποία μου έφεραν στο νου τους θεούληδες συμπατριώτες τους Equilibrium, εξαιρετικό το “Leinen los” που παραπέμπει στις “μπαλαντοειδείς” απόπειρες των In Flames της πρώτης περιόδου τους και πολύ καλό το folk “Blau”. Από εκεί και πέρα οι άκρως heavy metal στιγμές των “Volle Kraft” και “Alles ist gut” ενδεικνύουν την αλλαγή συνθετικής ροπής όπως και το ανθεμικό ομότιτλο track “Wilde Kinder” με το Maidenικό solo ενώ δεν λείπουν και λοξές ματιές προς το brutal παρελθόν τους (όπως για παράδειγμα στο “Euer Gott ist der Tod” που τείνει προς το σιδηροδρομικό black metal).

Αν και οι Die Apokalyptischen Reiter έχουν μια σταθερά αξιόλογη πορεία στο metal σύμπαν εντούτοις έχω την αίσθηση ότι με το “Wilde Kinder” μάλλον κατέθεσαν ό,τι αρτιότερο έχουν παράγει ποτέ. Απευθύνεται σε ένα ευρύτατο ακροατήριο metallers οι οποίοι θα βρουν συμπαθητικά στοιχεία όποιας ιδιοσυγκρασίας και να είναι. Ίσως βέβαια η γλώσσα να αποτελει ένα είδος τροχοπέδης αλλά τότε τι να πούμε για τα φινλανδικά ή τα ισλανδικά σχήματα που απολαμβάνουν αίγλης ανεξαρτήτως της εκφραστικής οδού τους; Ένα μουσικό σύνολο πιασάρικης metal μουσικής για όλες τις ώρες, προτεινόμενο φυσικά χωρίς ενδοιασμό.

Facebook: https://www.facebook.com/Reitermania
Official page: https://reitermania.de/

819

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.