DESPISED ICON: “Déterré”

EP

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Deathcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 28 Οκτωβρίου 2022

Νιώθεις πολύ χαλαρός και ήρεμος; Πήρες μακαρόνια Νο 6 απο το καλάθι της νοικοκυράς; Είσαι συγκρατημένα αισιόδοξος; Είναι απλά Κυριακή και λες να μην ασχοληθείς με τα καθημερινά; Ε όχι φίλε. Εμείς μαλάκες είμαστε; Για να σοβαρευτούμε, αν θέλεις κάτι ξυλοφορτωτικό, οι Καναδοί Despised Icon και η Nuclear Blast σου προσφέρουν ένα νέο EP πέντε κομματιών που εγγυώνται για τα πιασμένα κόκκαλά σου. Οκ, αυτά που περιέχονται δεν είναι νέα κομμάτια αλλά ηχογραφήσεις από demos και splits της περιόδου 2004 – 2005.

Σε αυτές τις μουσικές δεν υπάρχει αξιολόγηση αν κάτι είναι καλό ή κακό. Είναι θέμα χαρακτήρα του ακροατή. Το “Déterré” σφύζει από δύναμη αλλά μέχρι εκεί. Αν περιμένεις να ψυχαγωγηθείς ή να συναντήσεις μελωδικές γραμμές, μεταβολή και φύγε. Αν θέλεις τεχνική και δεν σε ενδιαφέρει κάτι άλλο εκτός από τη δυσκολία και τη στριφνότητα, εδώ είσαι.

Άρρητοι χρόνοι, υπερτεχνικά death riffs με έφεση στον core-ισμό και πηγαδήσιο growling από τον Steve Marois. Ο ήχος είναι πολύ καλός και δεν χάνεις γενικά το τόπι που ίσως σου ξεφύγει αν μιλήσουμε συνθετικά μιας και αν και μικρά σε διάρκεια τα κομμάτια, η πληροφορία που εμπεριέχεται είναι ποσοτικά υψηλή. Απαιτεί δηλαδή από τον ακροατή όλη του την προσοχή.

Για το είδος του το “Déterré” είναι αξιόλογη δουλειά αν μιλάμε για το συγκεκριμένο ακροατήριο και τους αντίστοιχους σαλταρισμένους εγκεφάλους. Αν μιλάμε για “ορθοδοξία” όμως που να ενδέχεται να προσελκύσει οπαδούς από άλλους χώρους, απλά ξέχνα το. Από τότε έδειχναν πάντως ότι είναι τρελαμένη μπάντα.

Facebook: https://www.facebook.com/despisedicon/
Official website: http://www.despisedicon.com

477

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.