DEEZ NUTS

INTERVIEW

Οι DEEZ NUTS είναι από τις αγαπημένες μου beatdown hardcore μπάντες, που αν ήταν να τις χαρακτηρίσω πέρα από το καθαρά μουσικό κομμάτι, που είναι ένα πάντρεμα new schoolάδικης γκρούβας και rapcore, θα δημιουργούσα μια ατομική “ταμπέλα”, αυτή του gangsta-core. Η στιχουργική τους θεματολογία καθώς και η εικόνα που προβάλλεται μέσω του οπτικοακουστικού υλικού που δημοσιοποιούν έρχεται να επιβεβαιώσει αυτόν μου τον χαρακτηρισμό, θέλω να πιστεύω. Έτσι μιας και τις 2 προηγούμενες φορές που έκαναν την τιμή να παίξουν στην πόλη μας, δεν κατάφερα να πάω, θα ήθελα να προετοιμαστώ καταλλήλως για το μακελειό που θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό υπογειάκι των Εξαρχείων το Σάββατο 7 Μάρτη (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). Η προετοιμασία που αρμόζει σε έναν σωστό ακροατή των DEEZ NUTS είναι να (ξανα)αισθανθεί σαν 17χρονος κάγκουρας, να σκάσει με πειραγμένο παπί, να καβατζώσει μπύρες από super market, να παίξει ξύλο με κάποιον που παραβίασε stop στον δρόμο και να μαστουρώσει. Είναι αυτό το γαμημένο attitude ιλλιγκαλισμού που σε παραπέμπουν να φαντασιωθείς τα αλάνια από την Αυστραλία. Με αυτήν την εικόνα έκανα κάποιες ερωτήσεις στον τραγουδιστή τους τον JJ PETERS.

Γεια σου, JJ και ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Το Σάββατο 7 Μαρτίου θα είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεστε την Αθήνα. Θυμάστε κάτι από τις δύο προηγούμενες φορές; Συνέβη κάτι ιδιαίτερο;
Θυμάμαι ένα θερμό καλωσόρισμα και τις 2 φορές και καλή ατμόσφαιρα. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο καλωσόρισμα ή ακόμα καλύτερα, η τρίτη φορά να είναι μια γοητεία.

Tι σας έκανε να θέλετε να μας επισκεφτείτε ξανά τόσο σύντομα;
Πάντα αγαπάμε να πηγαίνουμε οπουδήποτε ο κόσμος θέλει να απολαμβάνει την μουσική μας, άσχετα από το πόσες φορές έχουμε επισκεφτεί το κάθε μέρος ή πόσο συχνά το κάνουμε.

Το “Υοu got me fucked up” είναι το πέμπτο σε σειρά album σας. Διάβασα σε μία συνέντευξη πως θεωρείτε ότι έχει στοιχεία από όλα τα προηγούμενα σας. Δεν ξέρω πόσο αληθεύει αυτό, αλλά σίγουρα διακρίνονται και επιρροές από άλλα μουσικά είδη. Ποιος είναι ο σκοπός που θέλετε να επιτύχετε με τη σύνθεση νέων τραγουδιών; Νομίζετε ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος σας;
Eίχα πεί ότι είναι ένας συνδυασμός των προηγούμενων δίσκων ΜΑΖΙ με νέα στοιχεία. Αυτό που θέλαμε να αποπειραθούμε να επιτύχουμε είναι να ηχογραφήσουμε ένα νέο album, το οποίο θα μας κρίνει και θα είναι αυθεντικό και όχι αντίγραφο των προηγούμενων και του παρελθόντος μας. Στα σίγουρα το επιτύχαμε.

Τι σημαίνει ο τίτλος “DTDFL4EVA” ενός από τα τραγούδια του δίσκου;
Eίναι χιουμοριστικός τίτλος. DTD είναι το crew μας, DFL σημαίνει “down for life”, 4ΕVA σημαίνει “για πάντα”. Ένας κορυφαίος τρόπος να πεις, DTD ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Τίποτα αλλαγές στο mastering, στην παραγωγή, τον ήχο σε σχέση με το προηγούμενο album (το οποίο θεωρώ και το καλύτερο σας μέχρι στιγμής) “Βinge and Purgatory”;
Διαφορετικό studio και εξοπλισμός σε σχέση με τα 3 προηγούμενα, ίδια δισκογραφική, όλα τα άλλα ίδια. Η αλλαγή στον ήχο ήταν ξεκάθαρα δική μας επιλογή, αν υπαινίσσεσαι κάτι άλλο.

Oι DEEZ NUTS ίσως να είναι η πιο δημοφιλής hardcore μπάντα της Αυστραλίας. Θεωρείτε ότι μπορείτε να γίνεται οι νέοι PARKWAY DRIVE, αλλά χωρίς τόσο έντονο το metal στοιχείο?
Θεωρώ ότι δεν είμαστε καν κοντά στο επίπεδο επιτυχίας που έχουν επιτύχει οι Parkway, αλλά θα ήταν ωραία.

Ονόμασε μας άλλες μπάντες οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σκηνής στην οποία ανήκετε και εσείς.
Την τρέχουσα στιγμή είναι, SPEED, BROKEN, ANTAGONIST AD, BORN FREE, και IMPRISSONED.

Ποια είναι η σχέση σου με τους Ι KILLED THE PROM QUEEN?
Ήμουν drummer στη σύνθεση της μπάντας από το 2000 μέχρι και το 2015, όταν και αποχώρησα. Είμαι ακόμα καλός φίλος με τα τωρινά μέλη.

Eυχαριστώ για τη συνέντευξη. Κάλεσε εσύ με τον καταλληλότερο τρόπο τον κόσμο στην συναυλία.
Ελάτε σας παρακαλώ στο show να περάσουμε ωραία παρέα, εκτός αν είστε μαλάκες, τότε πηγαίνετε αλλού. Ευχαριστώ!

Facebook: https://www.facebook.com/deeznutshardcore/
Official Website: https://deeznutsdtd.com/
Instagram: https://www.instagram.com/deeznutsdtd/?hl=el
Twitter: https://twitter.com/deeznutshc

859

Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 27 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.