DEAD QUIET: “Truth And Ruin”

ALBUM

Είδος: Retro Rock
Εταιρεία: Artoffact Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Σεπτεμβρίου

Οι Dead Quiet μας παρουσιάζονται από το Vancouver του Καναδά και το “Truth And Ruin” είναι το τρίτο τους full length album από το 2015 ως σήμερα. Σε πέντε χρόνια, τρία albums δεν είναι μικρή υπόθεση και δείχνει την ασταμάτητη εργατικότητα της μπάντας, που συνάδει παράλληλα και με την υψηλή ποιότητα του υλικού της.

Η ακρόαση του “Truth And Ruin” είναι μια αποκάλυψη από μόνη της, αφού οι Dead Quiet είναι τρόπον τινά, οι Graveyard του Καναδά, δηλαδή ένα πολύ πάνω του μετρίου, retro rock σχήμα, στο οποίο αν ρίξετε τα λεφτά σας δεν θα το μετανιώσετε.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το hammond organ είναι παρόμοια με εκείνη που έκανε γνωστούς τους Spiritual Beggars, με κάποιες κιθαριστικές επιλογές να τείνουν προς τους Kamtchatka, με τη διαφορά πως οι Dead Quiet μεταλλίζουν αρκετά συχνά, δείχνοντας μια μικρή αδυναμία στους Judas Priest.

H φωνή του Kevin Keegan έχει πολλές ικανότητες, είναι σωστά δουλεμένη και κρατάει τα πόδια της μέσα στην κουβέρτα, χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με κορώνες που κάπου θα βούλιαζαν. Το μόνο “μειονέκτημα” είναι η μερική ομοιότητα με τον Joakim Nilsson (Graveyard), που πιθανότατα θα κόψει πόντους αναγνωρισιμότητας από τους Dead Quiet.

Θα είναι άδικο βέβαια, γιατί όπως όλα τα revival συγκροτήματα του κόσμου αυτού, οι Dead Quiet δεν προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο, αλλά ό,τι κάνουν το κάνουν με περισσή αγάπη και γνωρίζοντας τι θέλουν και πως να το επιτύχουν.

Καλογραμμένα hard ‘n’ heavy rock κομμάτια, με δυνατές ερμηνείες και σωστό, για το εγχείρημα, ήχο, καθιστούν το “Truth And Ruin” ένα μεζεδάκι για όλους εκείνους που αγάπησαν τους παλιούς Deep Purple και την επιρροή που είχαν στην εξέλιξη του heavy metal. Αρκεί κανείς να ακούσει το 6-λεπτο έπος “The Sign of a Sealed Fate” για να καταλάβει πως οι Καναδοί έχουν σοβαρό σκοπό και ήρθαν για να μείνουν.

Οι Dead Quiet με κέρδισαν από την πρώτη ακρόαση κιόλας. Από εκεί και έπειτα, απλά απολαμβάνω! Τίποτα πιο εκκωφαντικό δεν υπάρχει από την απόλυτη ησυχία!

Facebook: https://www.facebook.com/deadquietband
Instagram: https://www.instagram.com/deadquietband/
Twitter: https://twitter.com/deadquietband
Bandcamp: https://deadquiet.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5zNDL3ziMKzDJ73D5jZYXS

534

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.