DAVE GREENFIELD: Έφυγε στα 71 του χρόνια ο κιμπορντίστας των The Stranglers

NEWS

Ο κιμπορντίστας των The Stranglers, Dave Greenfield αποτέλεσε άλλο ένα θύμα της πανδημίας του Covid-19 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 χρόνων. Ο Greenfield νοσηλευόταν με καρδιακά προβλήματα εδώ και καιρό, και κάποια στιγμή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αφού πιθανά προσβλήθηκε κατά την παραμονή του.

Ο Greenfield είχε γεννηθεί στο Brighton και βρέθηκε στους Stranglers λίγους μήνες μετά την ίδρυσή τους, και αφού είχε μια προϊστορία με τους progressive rockers “Rusty Butler”. Με τον ήχο του και το ύφος του να παραπέμπουν στον Ray Manzarek των Doors, έδωσε τη δική του σφραγίδα στο συνολικό τους ήχο. Ο ίδιος πάντως είχε αναφέρει σαν βασικές του επιρροές τον John Lord των Deep Purple και τον Rick Wakeman των Yes.

Ήταν ο βασικός εμπνευστής και συνθέτης του κλασικού πια single “Golden Brown”, ενός τραγουδιού για την ηρωίνη, που έφτασε στο No 2 των UK singles charts το 1982. Ο ίδιος πίστευε πως οι Stranglers ήταν πάντα πιο κοντά στο New Wave παρά στο Punk, ενώ έτρεφε για κάποιο διάστημα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό.

Όλοι οι υπόλοιποι μουσικοί του συνοδοιπόροι στο γκρουπ εξέφρασαν δημόσια τη βαθιά τους θλίψη, “για τον πολύ αγαπημένο φίλο και ιδιοφυή μουσικό”.

255