DARK VISION: “Ianos”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρία: Cult Of Partenope Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Ιουνίου 2021

H χώρα μας έχει πολλάκις αποδείξει πως έχει περίσσευμα σοβαρών συγκροτημάτων όσο αφορά στην black metal σκηνή.
Οι Dark Vision λοιπόν, δραστηριοποιούνται από τα τέλη των 90s και το “Ianos” είναι η πιο γεμάτη τους κυκλοφορία ως τώρα.

Δανείζονται την ονομασία μιας από τις μοδάτες κακοκαιρίες του τελευταίου καιρού και έτσι, ο αέρας που πνέει μέσα από τον δίσκο είναι παγερός.
Η βάση είναι το black metal και δη, το μελωδικό, με φωνητικά που κοιτούν προς την death metal σκηνή και με μια ατμόσφαιρα που θυμίζει πολύ τους Dissection (οκ όχι μόνο η ατμόσφαιρα).
Η παραγωγή είναι εξαιρετική και υπογραμμίζει εξαίσια τις κιθαριστικές δυσαρμονίες που κρατάνε τον black χαρακτήρα στο προσκήνιο. Τα φωνητικά βαριά και γεμάτα γρέζι, αλλά η σκισμένη ποικιλία αποφεύγεται και μάλιστα καλώς, κατά τη γνώμη μου, μιας που δεν θα ταίριαζε καθόλου στο στιλ των Dark Vision.

Το εξώφυλλο πάλι, έχει μια ελαφριά sci-fi θεματολογία και πραγματικά θα ήθελα να ξέρω τι πραγματεύεται ο δίσκος, ο οποίος περιέχει και διασκευή στο “Deathwish” των Christian Death.

Αν λοιπόν είσαι φίλος του ήχου των Dissection και στηρίζεις την ελληνική σκηνή, εδώ έχεις ένα ποιοτικό album του death/black ιδιώματος, το οποίο θα σε ευχαριστήσει. Ή “δυσαρεστήσει” για να μη χαλάμε και τη μόστρα μας εμείς οι βαρυμεταλάδαι.

Facebook: https://www.facebook.com/Dark-Vision-Official-171773309559011/
Twitter: https://twitter.com/dark_vision_
Bandcamp: https://darkvision.bandcamp.com/

658

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.