DARK POETRY: “Specimen”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Δισκογραφική: Deathhammer Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Φεβρουαρίου 2020

Οι Dark Poetry είναι μία τετραμελής death metal μπάντα από την Κύπρο. To “Specimen” είναι ο πρώτος τους δίσκος και έχουν επίσης κυκλοφορήσει το 2018 ένα EP, το “Dark Poetry”, που περιείχε δύο κομμάτια, τα “Ghost” και “Absence”.

Το νέο album περιέχει οκτώ συνθέσεις και διαρκεί περίπου 45 λεπτά. To “Specimen” δεν είναι ο καθαρόαιμος death metal δίσκος, αφού υπάρχουν επιρροές και από άλλα genres του metal όπως doom και sludge. Ακόμα έχουν προσθέσει ανατολίτικες μελωδίες στην μουσική τους και κάποια progressive “περάσματα”. Ανάλογα το κομμάτι θυμίζουν συγκροτήματα όπως Sleep, Yob και Conan. Σε σχέση με το EP, τα φωνητικά έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πιο “λασπωμένα” και επίσης κάποιες συνθέσεις δείχνουν την εξέλιξη της μπάντας όσο αφορά στην πολυπλοκότητα τους.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον δίσκο είναι οι ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ των τραγουδιών. Δηλαδή κάποια από αυτά δεν θα κρύψω ότι από το δεύτερο λεπτό και μετά “κοίταζα” πότε θα τελειώσουν. Αντίθετα, υπάρχουν άλλες συνθέσεις όπως το τεχνικό “War”, το punk αισθητικής “Blasphemy” και ειδικά το “διαμάντι” που ανοίγει τον δίσκο, “Specimen Evil”, που δεν “χορταίνεις” να τα ακούς. Το “Specimen Evil” έχει μία μυστηριακή εισαγωγή, γ@μ@τ@ ανατολίτικα θέματα και ωραίο κλείσιμο στο τέλος. Ίσως πρέπει να γίνει ο οδηγός τους για το επόμενο album. Στα φωνητικά έχω ενδοιασμούς, αφού ναι μεν είναι ταιριαστά για το είδος, αλλά νομίζω ότι ο τραγουδιστής κάπου επαναλαμβανόταν και θα ήθελα μεγαλύτερη ποικιλία στα φωνητικά του. Επίσης δεν γίνεται να μην αναφέρω τον drummer Ανδρέα Καλλή. Απίστευτα τεχνικό παίξιμο, αρκετά καλός τόσο σε mid-tempo ρυθμούς όσο και σε πιο γρήγορους, είναι η βάση για τη μουσική των Dark Poetry.

Η μπάντα δείχνει ότι εξελίσσεται και ότι μπορεί να μας απασχολήσει στο μέλλον περισσότερο. Το “Specimen” δεν είναι ο δίσκος που θα σε κάνει να πεις “γουάου”, αλλά θα ακούσεις μερικά “δυνατά” κομμάτια και θα σε συστήσει σε μία μπάντα που πειραματίζεται και έχει μουσικό όραμα. Προς το παρόν ξανακούω το “Specimen Evil” και αναμένω από την παρέα από την Κύπρο τον επόμενο δίσκο.

Facebook: https://www.facebook.com/darkpoetryband/

949

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.