DARK FOREST: “Oak, Ash, & Thorn”

ALBUM

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Cruz del Sur Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2020

Μετά από τέσσερα χρόνια αποχής από τα δισκογραφικά δρώμενα, οι Βρετανοί Dark Forest έχουν έτοιμο τον διάδοχο του φοβερού “Beyond the Veil”. Το όνομά του “Oak, Ash, & Thorn” και από τις πρώτες νότες καταλαβαίνεις ότι οι βετεράνοι “πολεμιστές” φροντίζουν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία ότι κυκλοφόρησαν άλλο ένα μικρό “διαμάντι στο στέμμα” του Βρετανικού heavy metal.

Αυτή την φορά οι Βρετανοί αντλούν έμπνευση από το βιβλίο φαντασίας του Rudyard Kipling, το “Puck of Pook’s Hill”, το οποίο περιέχει μία σειρά διηγημάτων που έχουν οριστεί σε διαφορετικές περιόδους της Αγγλικής ιστορίας. Αυτό φαίνεται και στο εξαίσιο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Duncan Storr, όπου επίσης υπάρχουν και τα τρία ιερά δέντρα της Αγγλίας, από τα οποία πήρε και το όνομά του ο δίσκος. τσι η ιδιαίτερη μυστηριακή ατμόσφαιρα του album είναι ένας συνδυασμός αρχαίων μύθων και νοσταλγίας για την παλαιά Αγγλία. Η μουσική του “Oak, Ash, & Thorn” είναι ένα μίγμα κλασσικού NWOBHM (και ειδικότερα Iron Maiden) με Skyclad, από το οποίο προκύπτει ένα αρκετά ευχάριστο και ποιοτικό άκουσμα. Από πιο πρόσφατα συγκροτήματα, οι Atlantean Kodex είναι αυτοί που εχουν αρκετά κοινά με τους Dark Forest .

Αν απόλαυσα κάτι στο μέγιστο βαθμό, αυτό είναι οι υπέροχες μελωδίες που υπάρχουν σε αυτόν τον δίσκο. Όποιος θεωρεί εν έτει 2020 ότι το heavy metal είναι “θόρυβος” πάρτε το album αυτό και “τρίψτε το του στη μούρη”. Άκουσα πολλές φορές τον δίσκο και δεν θέλησα ούτε μία φορά να πατήσω το skip. Μπορώ να πω ότι και τα επτά κομμάτια που υπάρχουν στο “Oak, Ash, & Thorn” είναι κομματάρες. Ποιο να πρωτοακούσεις; Tο εμβατηριακό “Wayfarer’s Eve”, το καλπάζον “Midnight Folk”, που με οδηγό τους Τhin Lizzy σε ξεσηκώνει από όπου και αν το ακούς ή το maiden-ικό “Relics”, που θα μπορούσε να είναι σε ένα πρόσφατο album των “θεών”. Η συνέχεια είναι επίσης λαμπρή. Το mid-tempo “Avalon Rising” ξεκινά χαλαρά αλλά σε “πιάνει από το λαιμό” με τους πιασάρικους ρυθμούς του και το ωραίο ρεφραίν. Ακολουθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του δίσκου, το δωδεκάλεπτο ομότιτλο τραγούδι “Oak, Ash, & Thorn”, στο οποίο καταφέρνουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον με πληθώρα εναλλαγών στο ρυθμό αλλά και στο στυλ, με αρκετά folk στοιχεία. Το “Woodlander” αρκετά ευθύ κομμάτι, με υπέροχες κιθάρες δεν σου αφήνει καμιά ελπίδα αμφισβήτησης και τελευταίο, αλλά και ένα από τα καλύτερα του δίσκου, το “καραεπικό” “Eadric’s Return” κλείνει ιδανικά αυτή τη δισκάρα.

Το “Oak, Ash, & Thorn” είναι απο κάθε άποψη άψογο και είναι γεμάτο από τραγούδια που θα μας συντροφεύουν για πολύ, πολύ καιρό. Είναι από τους δίσκους που επιβάλλεται να ακούσεις. Όσο θα υπάρχουν συγκροτήματα σαν τους Dark Forest, το heavy metal θα παραμένει ακμαίο. Οπότε κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και αποκτήστε το με κάθε κόστος!

Facebook: https://www.facebook.com/Darkforestuk

1082

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.