DARK BUDDHA RISING: “Mathreyata”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Drone/Sludge/Doom Metal
Δισκογραφική: Svart Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Το νου σας, μάγκες, γιατί την ώρα που κοιμόμαστε, έρχονται οι Φινλανδοί και μας παίρνουν τα σώβρακα! Οι Oranssi Pazuzu και οι Dark Buddha Rising, τα έχουν κρεμάσει σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο τους δέντρο, και έχουν και καβάτζα εκείνα που μας έκλεψαν ως ομάδα, ονόματι The Waste of Space Orchestra.

Οι DBS, πέντε χρόνια μετά το “Inversum” (2015), και αφού το 2018 μας κέρασαν εν συντομία με το “ΙΙ” ΕΡ, επανέρχονται για να μας κρατήσουν όρθιους, την ώρα που όλα γύρω καταρρέουν.
Αργά doom tempos, εφέ που προσομοιώνουν μαύρες τρύπες, τύμπανα που χτυπάνε σαν σφυριά που σφραγίζουν την τελευταία σου κατοικία, δημιουργώντας μια σκοτεινή και υγρή ατμόσφαιρα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα απόμακρα, αλλά καθαρά φωνητικά, που ολοκληρώνουν ένα ξόρκι, χαμένο αιώνες τώρα.

Αν χαλαρώσεις αρκετά (το άκουσα λίγο πριν κλείσω τα μάτια μου και βυθιστώ στην αγκαλιά του Μορφέα), τα επίπεδα της ψυχεδέλειας που ανακαλύπτεις είναι πολλαπλά και η απόλαυση εγγυημένη. Μουσική φτιαγμένη για νοητικά ταξίδια και απόλυτο εγκεφαλικό “άδειασμα”, από μια μπάντα που έχει κάνει τη μουσική, δίδυμη της φιλοσοφίας. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, αν ο Σιντάρτα Γκαουτάμα είχε γεννηθεί στη Φινλανδία, να είχε διδάξει υπό τους ήχους των DBR, χωρίς να τους χρεώνει για τη χρήση του πνευματικού του ονόματος.

Το “Mathreyata” είναι μια η πιο προσβάσιμη γέφυρα για να περάσει κανείς στην όχθη του drone, που ίσως ως τώρα να τον τρόμαζε. Αρκετά πιο φιλικό προς τον ακροατή σε σχέση με το “Inversum” και καταπληκτικό αντίδοτο, αν σου λείπουν οι ανενεργοί πλέον Ufomammut.

Από τη γένεση ως την κάθαρση, είναι 45 λεπτά δρόμος! Το τι θα κάνεις κατά τη διαδρομή, είναι επιλογή σου!

Official Site: http://darkbuddharising.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dbrising
Instagram: https://www.instagram.com/darkbuddharising/
Bandcamp: https://darkbuddharising.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2EW49CsLNnvFVyCdnRgE80

549

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.