CONSTELLATIA: “The Language of Limbs”

REISSUE

Είδος: Black Metal/ Post-Metal
Δισκογραφική: Season of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Ιουνίου 2020

Δεν κατάλαβα πότε συναντήθηκαν μουσικά, εκείνοι που βάφονται σαν σκυλιά χάσκυ, με εκείνους που κοιτούν τα παπούτσια τους. Έγινε όμως το προξενιό και το αποτέλεσμα ήταν να ξεπηδήσει ένα νέο ύφος μουσικής, βασισμένο βέβαια, σε παρόμοιες συνδυαστικές φόρμες που είχαν επιτυχώς δοκιμαστεί.

Έτσι, οι φίλοι των Mogwai άρχισαν να χαράσσουν στους τοίχους πεντάλφες και εκείνοι των Dark Throne να προσπαθούν να δείξουν πως μπορούν να παίξουν διαφορετικά και να μας ταξιδέψουν στα άδυτα της ρημαγμένης ανθρώπινης ψυχής. Το post-black ήταν γεγονός και μας έδωσε εξαιρετικές μπάντες, όπως οι Alcest, Wolves in the Throne Room, Oranssi Pazuzu και οι “αείμνηστοι” Agalloch.

To λεγόμενο και blackgaze έδωσε φιλί ζωής στο παρηκμασμένο black metal, του οποίου οι μουσικοί έψαχναν να βρουν νέο καταφύγιο. Είδος κατατοπισμένο και με συγκεκριμένες ηχητικές βάσεις πλέον, μετρά δεκάδες συγκροτήματα στις τάξεις του ανά την υφήλιο και η Νότιος Αφρική δεν γλίτωσε.

Ο λόγος αυτής της εισαγωγής είναι η επανακυκλοφορία του ντεμπούτου album των Νοτιαφρικανών Constellatia, “The Language of Limbs”, από τη σεσημασμένη Season of Mist, ένα χρόνο αφού είχε κυκλοφορήσει σε μικρότερη κλίμακα.

Περιέχει 4 μεγάλης διάρκειας συνθέσεις, που συνολικά πλησιάζουν τα 35 λεπτά και είναι κουφετάκι για εκείνους που αρέσκονται σε μουσικές οντότητες, όπως οι Cult of Luna και οι προαναφερθέντες Wolves in the Throne Room, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να φτάνουν το μεγαλείο τους.

Οι Gideon Lamprecht (κιθάρα) και Keenan Oakes (μπάσο/φωνή), ιδρυτές των CROW BLACK SKY και WILDERNESSKING αντίστοιχα, αποφάσισαν να συνεργαστούν και με την προσθήκη των Adam Hill (κιθάρα) και Lawrence Jaeger (τύμπανα), δούλεψαν επάνω στο “The Language of Limbs”, με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε θέμα σύνθεσης, αλλά και παραγωγής, η οποία κατασκευάζει ένα κλειστοφοβικό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη της μπλακμεταλικής του ιδιοσυγκρασίας. Η shoegaze πλευρά των Constellatia σε καμιά περίπτωση, δεν απαλύνει αυτή την ασφυκτική ατμόσφαιρα, αντιθέτως τη διογκώνει, αφήνοντας την ψευδαίσθηση του καθαρού αέρα που φέρνουν οι φιλοξενούμενες φωνές των κυριών Alison Rachel (Honeymoan) και Lucy Kruger, να σε χαλαρώσει για λίγο, προτού το σφίξιμο επανέλθει.

Το “The Language of Limbs” είναι μια αξιοπρόσεκτη δουλειά που θα συνεπάρει τους blackgazers, αλλά δεν νομίζω να μπορέσει να σταθεί δίπλα στα μεγαθήρια προς το παρόν. Αναμένουμε την απάντηση τους στα γραφόμενα μου, σε μια μελλοντική τους δισκογραφική απόπειρα.

Facebook: http://facebook.com/constellatiaband
Instagram: http://instagram.com/constellatiaband
Bandcamp: http://constellatia.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1r8tzQXEPrte5GZ06LppsS
Youtube: http://youtube.com/constellatiaband

542

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.